Toplantının Marmara Bölgesi’ndeki il ve ilçe teşkilatlarının katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Tever, programın teşkilatların koordinasyonunu güçlendirme noktasında önemli katkılar sunduğunu söyledi. Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı İl Koordinatörü Hüseyin Altınsoy ile birlikte ilçe başkanlarının da katıldığı oturumlarda teşkilat çalışmalarının detaylı şekilde ele alındığını aktardı.
“Teşkilat çalışmalarımız için büyük önem taşıyor”
Toplantının ilk gününden itibaren yoğun ve verimli bir çalışma temposu içerisinde geçirdiğini dile getiren Tever, teşkilatların sahadaki etkinliğini artırmaya yönelik değerlendirmeler yapıldığını kaydetti.
Programın ikinci gününde AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Selman Özboyacı, MKYK Üyesi Haydar Ali Yıldız ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank’ın sunumlarının yol gösterici olduğunu belirten Tever, teşkilat çalışmalarının mevcut durumu ve gelecek dönem yol haritasına ilişkin kapsamlı istişarelerde bulunduklarını ifade etti.
Tever, “Teşkilat çalışmalarımızın mevcut durumu, sahadaki yansımaları ve önümüzdeki dönem yol haritamız üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk. Ortak akıl ve güçlü istişare kültürümüzle kararlılığımızı bir kez daha pekiştirdik” dedi.
Çalıştaylarda fikir alışverişi yapıldı
Program kapsamında gerçekleştirilen çalıştaylarda teşkilat mensuplarının sahadaki tecrübelerini paylaştığını belirten Tever, bu oturumların saha çalışmalarının daha etkin hale getirilmesi açısından önemli çıktılar sunduğunu söyledi.
Dış politikada Türkiye’nin vizyonu ele alındı
Toplantının son bölümünde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın sunumunu dinlediklerini belirten Tever, Türkiye’nin dış politikadaki vizyonunun detaylı şekilde ele alındığını kaydetti.
Tever, “Sayın Bakanımızın değerlendirmeleri, ülkemizin küresel gelişmeler karşısındaki stratejik duruşunu daha iyi anlamamıza katkı sağladı” ifadelerini kullandı.
Üç günlük programın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş’ün kapanış konuşması ve yapılan müzakerelerle tamamlandığını belirten Tever, toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek katkı sunan tüm teşkilat mensuplarına ve ev sahipliği dolayısıyla Bursa İl Başkanlığı’na teşekkür etti.





