İddiaya göre Ahmet ve bir akrabası, nehir kıyısında vakit geçirirken oltalarına bir balık takıldı. Balığı sudan çıkarmak isteyen Ahmet, güvenlik amacıyla beline bağlanan iple su kenarına indi. Ancak Sakarya Nehri’nin sert akıntısı faciaya neden oldu.
Küçük çocuğun beline bağlanan ipin kopmasıyla Ahmet, saniyeler içerisinde nehrin sularında gözden kayboldu.
Bölgede Seferberlik Başlatıldı
Olayın ardından bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlatıldı. AFAD, Jandarma Arama Kurtarma, polis, itfaiye ve gönüllü sivil toplum kuruluşlarından oluşan toplam 39 kişilik ekip bölgede görev yapıyor.
Arama çalışmalarında:
- 6 dron
- 12 araç
- Botlar ve su altı ekipmanları
kullanılıyor.
Ekipler, nehrin hem su üstünde hem de kıyı şeridinde yoğun şekilde tarama yapıyor.
Umutlu Bekleyiş Sürüyor
Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan çalışmalar gün batımına kadar devam ederken, nehir kıyısında bekleyen ailenin acılı bekleyişi sürüyor.
Aradan geçen günlere rağmen küçük Ahmet’ten henüz bir iz bulunamazken, ekipler zorlu akıntıya rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her geçen saat umutlar az





