Vatandaşlar: “Merkezde Tuvalet Sıkıntısı Yaşanıyor”
Adapazarı’nın en işlek noktalarından biri olan Ağa Cami çevresinde, tuvaletlerin uzun süredir kapalı olması vatandaşları zor durumda bırakıyor. Özellikle cuma namazı saatlerinde çevredeki camilerde yoğunluk oluşurken, merkezde umumi tuvalet bulunmaması tepkilere yol açıyor.
Vatandaşlar, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün gerekli düzenlemeyi yaparak tuvaleti yeniden kullanıma açmasını istiyor.
Ağa Cami Dernek Yönetimi: “Bir An Önce Hizmete Alınsın”
Ağa Cami Dernek Yönetimi ve çevre esnafı, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada şunları söyledi:
“Adapazarı’nın merkezinde böyle bir eksiklik olmamalı. Ağa Cami tuvaleti en kısa sürede yenilenip hizmete açılmalı. Şu anda kapalı olduğuna dair bir uyarı levhası bile bulunmuyor. Eğer kullanılmayacaksa bu durum açıkça belirtilmeli. 1.5 yıldır burası bu şekilde bekliyor.”
Dernek yönetimi ayrıca, Ağa Cami’nin Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Bursa Şubesi’ne bağlı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Biz dernek olarak tuvaletin kullanım hakkını devralmak için başvuru yaptık, ancak 1,5 yıldır herhangi bir dönüş alamadık. Bursa Şubesi’ne bağlı olması sebebiyle iletişimimiz kısıtlı oluyor. Ciddiye alınmadığımızı hissediyoruz. Bu süreçte vatandaş mağdur olmaya devam ediyor.”
Yetkililere Çağrı
Vatandaşlar ve dernek yönetimi, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak, Ağa Cami tuvaletinin bakım ve onarımının bir an önce tamamlanmasını ve yeniden hizmete açılmasını istiyor.