Resmi ve sivil trafik ekipleri, iftar saatlerinde yoğunlaşan trafik nedeniyle Adapazarı Çevre Yolu Caddesi’nde dron destekli denetim gerçekleştirdi. Havadan yapılan denetimlerde emniyet şeridini kullanan araçlar tek tek tespit edildi.

Trafik ekipleri tarafından yapılan uygulamada kurallara aykırı şekilde emniyet şeridini kullanan 15 sürücüye toplam 300 bin lira para cezası kesildi.

“Bir aylık maaşımız bu”

Denetim sırasında yakalanan bir kamyonet sürücüsü, sağ yoldan gideceği için emniyet şeridine girdiğini belirterek cezaya tepki gösterdi. Sürücü, “İnşaata çalışan bir insanım, aldığımız yevmiye 3 bin lira, 20 bin lira nedir?” dedi.

Sürücünün yanında bulunan kişi ise, “İşçinin bir aylık maaşı bu. Cüzi bir rakam olsa 3-5 bin lira gibi ama bu bizim bir aylık maaşımız” diyerek sitem etti.

Polis ekipleri ise sürücüye yaptığı ihlali hatırlatarak, “Kurallara uyarsan bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsın” diyerek bilgilendirmede bulundu.

Yetkililer, emniyet şeridinin yalnızca acil durum araçları için ayrıldığını belirterek sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı.

Kaynak: İHA