Cennet Bahçesi Yaşam Derneği Başkanı Mert Tuncel, Bozüyük Belediyesi’ne ait Doğal Yaşam Alanı’nı ziyaret ettiğini ve alanda kötü şartlarla karşılaştığını iddia etti. Tuncel, hayvanların aç ve bitkin olduğunu, su kaynaklarının ise içilemeyecek durumda bulunduğunu öne sürdü.
“GÖRDÜĞÜM MANZARA ŞOK EDİCİYDİ”
Alanı daha iyi gözlemlemek için yüksek bir noktaya çıktığını belirten Tuncel, burada kayda aldığı görüntülerin kendisini derinden etkilediğini ifade etti. Tuncel, iddiasına göre bir köpeğin yaşamını yitirdiğini ve diğer hayvanların bu duruma müdahale ettiğini gördüğünü belirterek, yaşananları cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alıp sosyal medyada paylaştı.
Paylaşılan görüntülerin ardından başta Eskişehir, Bursa ve Sakarya olmak üzere çevre illerden çok sayıda hayvanseverin gece saatlerinde bölgeye geldiği öğrenildi.
“TEHDİT EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ”
Tuncel, barınak içerisinde yaşananları dile getirirken bazı belediye çalışanlarının kendisine tepki gösterdiğini ve tehditte bulunduğunu iddia etti. Elindeki görüntülere rağmen iddialarının reddedildiğini öne süren Tuncel, yaşananları kamuoyuna duyurmaya devam edeceğini söyledi.
VALİLİK İNCELEME BAŞLATTI
Konuya ilişkin Bilecik Valiliği’nden yapılan açıklamada, 30 Mart 2026 tarihinde sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından gerekli incelemenin başlatıldığı bildirildi. Açıklamada, hayvanların bakım ve yaşam koşullarının ilgili birimler tarafından hassasiyetle ele alındığı vurgulandı.
Valilik, hayvanların korunmasının ve sağlıklı şartlarda yaşamalarının kamu kurumlarının öncelikli sorumlulukları arasında yer aldığını belirterek, sürecin titizlikle yürütüldüğünü ifade etti.
Olayla ilgili incelemenin sürdüğü öğrenildi.





