Komşu Sakarya’nın Taraklı ilçesinden başlayıp rüzgarın da etkisiyle Bilecik’in Gölpazarı ve Osmaneli ilçelerine bağlı 9 köyü etkisi altına alan yangın, üç gün süren yoğun hava ve kara müdahalesi sonucunda kısmen kontrol altına alınabilmişti. Yağan yağmurun da yardımıyla söndürülen yangında tamamen yanan Köprücek, Tongurlar ve Soğucakpınar köyleri “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilmişti.
Yangının izleri henüz silinmemişken, Pazaryeri Belediyesi yangından zarar gören çiftçilere anlamlı bir destek sağladı. Osmaneli’nin Soğucakpınar köyünde karpuz üretimi yapan çiftçilerin tarlalarında kalan yaklaşık 20 ton karpuz, Pazaryeri Belediyesi tarafından satın alındı. Belediye, alınan bu karpuzları ilçe merkezine getirerek, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı. Bu uygulama hem yangından zarar gören üreticilere ekonomik destek sağladı hem de ilçede dayanışmanın güzel bir örneği olarak dikkat çekti.
Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, destek çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada, “Yangından etkilenen Osmaneli Soğucakpınar köyü Kaşıkçılar mevkiinde karpuz üreten çiftçilerimize, özellikle kadın çiftçilerimize karınca misali bir desteğimiz olsun istedik. Pazaryeri Belediyesi olarak bir kamyon karpuz aldık. İnşallah devamı da gelir diye düşünüyoruz. Aldığımız karpuzları da Pazaryerili hemşehrilerimize ücretsiz olarak takdim etmek istedik. Allah hayrımızı kabul etsin, inşallah böyle zor günler bir daha yaşanmaz. Çiftçilerimize destek olan diğer kurum ve kuruluşların da çoğalmasını temenni ediyoruz” dedi.
Bölgede yaşanan bu dayanışma, yangın mağduru çiftçiler için moral kaynağı olurken, afet sonrası toparlanma sürecinde toplumsal desteğin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.