Yerel yönetimler seçim yorgunu! 2014 yılı içerisinde iki seçim yaşandı, mart ayında yerel yönetim, ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi! Geçen yılın tamamı seçim çalışmaları ile geçtiği için hizmet üretmek fırsatları doğmadı.

2015 yılının ilk bölümü de genel seçim telaşı içinde geçtiği için hizmete dayalı çalışma bir türlü hayata geçirilemiyor. Bu günler tüm şehir kimlerin aday listesinde yer bulacağı tartışması ile geçiyor, dolayısıyla tüm enerji bu yönde harcanıyor!

Hal böyle olunca da yerel yönetimlerden beklenen hizmetler bir türlü alınamıyor. Demokrasi yorgunluğu yaşanmakta!

Şehrin merkezi dâhil hizmet üretilemiyor, Adnan menderes caddesinde (İzmit cadde) tretuvar çalışmaları haricinde yeniliğe rastlamak mümkün değil!

Geçtiğimiz aylarda Başbakan Davutoğlunun AKP İl kongresi münasebeti ile geldiği İl’imizde kongre salonuna gideceği güzergâhta bulunan yol setlerinin bir bölümü kaldırıldı. Bugün ki görüntü setlerin yarısı var yarısı yok. Başbakan’ın aracının geçtiği güzergâhta setler yok, diğer kısımda setler hali hazırda duruyor!

Kalan kısımların iptali kongrenin yapıldığı tarih olan şubat ayından beri aynı şekilde duruyor. Caddelerde bulunan hız engelleme adına oluşturulan setleri gelişen dünya düzeyinde yeri olmamasına rağmen bu uygulamanın devam etmesi zaten kabul edilemez.

Bu duruma da bize ait bir model katarak çığır açmakta üzerimize yok. Caddenin bir bölümünde set bir bölümünde set iptal, Sakarya modeli olarak tarih’te yerimizi alırız, kimsenin kuşkusu olmasın!

Şehir merkezinde yerel yönetimler açısından durum bu iken, ilçelerde de durumumuz farklı değil.

Yerel yöneticiler asli işleri ile ilgilenmek yerine önce Cumhurbaşkanı seçimi ile meşgul oldular bugünde kim milletvekili olacak diye meşguller!

Seçmenden aldıkları yetkiler arasında nihai bölgeye hizmet üretmekten önce seçimlere de müdahil olmak görevi var!! Hatta öncelikleri hizmet üretmek değil, seçimlere müdahil olmaları yönünde!!

AKP yerel seçimlerde tüm belediyeleri alarak 17-0 gibi bir farka ulaştıklarını haklı olarak her platformda övünerek dile getirmekteler. Genel seçim arifesinde de belediyelerde elde ettikleri sonuca dayanarak, milletvekili seçimlerini de 7-0 gibi bir sonuçla bitireceklerine dair iddialar, sözler sarf eder durumdalar.

Yerel seçim sonuçları üzerinden övünmekte haklılar ama seçmende haklı olmak istiyor. Tüm belediyeleri bu şehir seçmeni kendilerine verdi daha hızlı ve kaliteli hizmet olabilmek isteği ile böylesi bir sonuç çıktı ortaya!

Tam olarak yerel seçimlerin üzerine bir yıl geçti bu geçen süre içerisinde herhangi bir bölge’de Büyükşehir başta olmak üzere hayata geçirilen bir tek proje var mı!

Ya da bu soruyu proje bazında sormak yerine günlük yapılması gerekli temizlik hizmetleri dâhil eksiksiz yapılan çalışma varmı!

Böylesi bir durumda bir yılı geride bıraktık o seçimden bu seçime koşturmaktan milletvekili aday listeleri nasıl belirlenecek diye çabalamaktan, günlük yapılması zorunlu hizmetleri dâhil ihmal eder bir görüntüden kurtulamadılar!

Kim milletvekili aday listenin de yer alacak çabası ardından listeler belirlenecek, bu kez de kimler seçilecek telaşı başlayacak.

Dolayısıyla yerel yöneticiler kendi işlerini bir kenara bırakarak 7 Haziran seçimleri için çalışmaya başlayacak. Bu demektir ki genel seçimler bitene kadar bize hizmet düşmeyecek.

Bizim işimizde sabırla beklemek, sıra ne zaman bize gelecek diye!

17-0 yapanlar bugüne kadar ne yaptı ise 7-0 yapmak isteyenlerde aynı, referansları bir yılını geçirdiğimiz yerel yönetim dönemi!

[email protected]