Büyükşehir Belediyesi tarafından Kent Meydanı’nda düzenlenen Ramazan programı kapsamında önceki akşam Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin (SYKD) etkinliği vardı.
Etkinliğe sadece Manavlar değil, tüm Sakaryalılar eşlik etti.
Taraklı yöresine ait davul zurna ekibinin kaşık oyunu sırasında Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk çıktı meydana…
Bir oynadı, pir oynadı…
Sonra topladı alkışı milletten…
Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Özgür Aygün meydanda yaptığı konuşmada ilimizin kardeşlik coğrafyası olduğunu belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da kültür derneklerinin önemine değindi...
Protokol üyeleri kaşık ekibinin gösterilerinin ardından derneğin standının önünde vatandaşlara 2 bin kişilik dartılı keşkek dağıtıldı.
Bu sırada Zeki Başkan’ın önündeki keşkeği gören yaşlı bir teyze, başkanın çok kilo aldığını belirterek, göbeğine dikkat etmesini söyledi.
Elindeki keşkek tabağını teyzeye uzatan Başkan Toçoğlu’na yaşlı kadın, “O artık senin kısmetin. Benden çıktı” cevabını verdi.
Standın önünde vatandaşlarla sohbet eden Başkan Toçoğlu, bizim Tosun Paşa’ya da takılmadan edemedi. Taktıkları Türkmen keyfeleriyle dikkati çeken Zeki Toçoğlu ve Cavit Öztürk vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Biz de Kent Meydanı’nı adeta inleten etkinliklerin düzenlenmesindeki katkılarından ötürü SYKD Başkanı Özgür Aygün’e, dernek üyelerine ve geceye renk katan Zeki Toçoğlu ile Cavit Öztürk’e Bizim Bahçe’den ‘Leylaklar’ gönderelim istedik.
İKİ ACI KAYIP
İlimizin tanınmış işadamlarından Cavit Öztaş’ın değerli varlığı İsmet anne, hayata veda edip aramızdan ayrıldı.
95 yaşında yalancı dünyaya konup göçenler kervanına katılan İsmet Öztaş, önceki gün öğle vakti Orhan Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Emirsultan Mezarlığı’nda toprağa verilirken, bir vefat haberi de şeker Camii’nden geldi.
ANAP döneminde Adapazarı Belediye Meclisi üyeliği yapan, Belediye Başkanı Erkal Etçioğlu’nun ekibinde yer alan, SAGİAD’ın eski Başkanı Hakan Alkan’ın babası Ahmet Alkan, uzun süredir rahatsızdı.
O da Pazar günü ikindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra, son yolculuğuna uğurlandı.
İsmet anaya ve Ahmet Alkan’a yüce Mevla’dan rahmet, kederli Öztaş ve Alkan ailelerine acılarını paylaşır sabırlar dileriz.
SESOB İFTARI
Kurumların her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği iftarlar vardır…
Bunun öncülüğünü ilimizde sivil toplum örgütleri üstlenir.
SATSO’dan sonra sıra SESOB’un iftarında…
Başkan Hasan Alişan iftarı, tasarrufu kendilerine ait olan Sapanca Özkum Tesisleri’nde verecek bu akşam…
Üyeleri yanında il protokolünün de davetli olduğu iftara ilginin yoğun olması bekleniyor.
İftarı verene ve iftara katılanlara “afiyet olsun” deyip, masalarını süslemesi adına Bizim Bahçe’den “Beyaz güller” gönderelim istedik.
KURAN BÜLBÜLLERİ YETİŞİYOR
Camiler, bir taraftan Ramazan nedeniyle, diğer yandan yaş haddi olmaksızın Kuran öğrenmek isteyen çocukların cıvıltılarıyla dolup taşıyor şu günlerde...
Hemen her camide açılan Kuran kurslarına ilgi, bu nedenle hayli fazla…
Bu durumdan kurs hocaları ve veliler memnun…
“Ağaç yaşken eğilir” derler ya, Kuran’ı çocuk yaşlarında öğrenmek hem kolay, hem de coşkulu oluyor diyen hocalar, bu yılki ilgi karşısında hayli mutlu olduklarının da altını çizmeden geçemiyorlar.
Hocalar ve talebelerine, kolaylıklar dileğiyle Bizim Bahçe’den “Peygamber çiçeği” gitsin istedik…