Sakaryaspor’umuzun 42. Genel Kurulu sonrasında başkanlığı Sayın Cevat Ekşi ve ekibi kazanmıştı. Bir kesim yeni yönetime görevinde başarılar dilerken, bir kesim de yeni yönetime tepkilerini açık bir şekilde ifade etmişti. Bu konuda benim düşüncem her zaman seçimle gelen bir yönetime ne olursa olsun henüz daha yeni seçilmişken ve icraatlarına başlamamışken tepki göstermek yerine, süreç içerisinde ne gibi doğru ve kalıcı icraatlarda bulunacaklarına bakarak uygun bir şekilde uyarılarda bulunmak yönünde olmalıdır.
Sakaryaspor Kulübü delegesi olarak yeni yönetimimize tekrardan başarılar diliyor ve icraatlarını da yakından takip edeceğimi ifade etmek istiyorum.
Daha önceki yazımda yeni yönetimimizden beklentilerimi içeren kısa bir yazı yazmıştım. Bu yazımın devamı niteliğinde olan yazımı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Bundan sonra da bu tür yazılara devam ederek benim gibi düşünen Sakaryaspor taraftarlarının elimden geldiğince sesi olmak ve kulübümüzün çok daha iyi noktalara gelmesi adına da katkı sunmak istiyorum. 
Yazılarımla yönetimimizin yapmış olduğu icraatlardan doğru olanlarını taktir ederken, hatalı olduğunu düşündüklerim konusunda da eleştirilerimi iletmeye çalışacağım. Adeta bir not defteri gibi bütün icraatları ve bu icraatların sonucunda Sakaryaspor’umuzun ne gibi fayda ya da zararlar görebileceğini detaylı bir şekilde bu sayfalarda yorumlamaya çalışacağım. Bu yorumlarım hiçbir şekilde şahsiyetlere dönük ya da saygı çerçevesini aşacak şekilde olmayacaktır. Tamamen çocukluğumdan itibaren gönül verdiğim, tuttuğum tek kulüp takımı ve şehrimin kulübü olan, sevdası için gitmediğim deplasman kalmayan, almadığım kombine kartı ve olmadığım üyelik kalmayan Sakaryaspor’umuzun daha iyi olması adına katkı sunmak amaçlı olacaktır. Bu amaçla da bu yazımda da yeni kulüp yönetimimizden beklentilerimi yazmaya devam ediyorum.
1) Son genel kurulda 1131 üyenin sadece ve sadece 278’inin oy kullandığını üzülerek görüyoruz. Delegelerimizin %24,58’i oy kullandığına göre demek ki üyelik sisteminde ciddi sıkıntılar mevcut. Üyelik sisteminin ciddi bir şekilde gözden geçirilmesi gerekiyor. Hiçbir yönetim ya da kişinin üyeler üzerinde bir tasarrufunun olmaması gerekiyor. Benim gibi aidatını ödeyen, mazereti olmadıkça genel kurullara sadece oy kullanmak için değil söz hakkı almak için de katılan, en azından üç ayda bir yönetimle gruplar halinde kahvaltı da olsa bir araya gelip düşüncelerine değer verildiği hissettirilen bir kulüp üyeliği sistemine ihtiyacımız var. Muhtemeldir ki bu üyeler arasında ciddi önerilerle kulübe katkıda bulunanlar olacaktır. Üyelerden gelen düşünce katkılarının değer görmesiyle ve düşünceleriyle önemli katkılarda bulunabilecek kişilerin tespit edilerek, kulüp yararına onlardan destek alınmasıyla üyelik sistemi daha da verimli hale getirilebilir. Kısacası üyelere değer verildiğinin gösterilmesi ve aidiyet bilincinin hissettirilmesi gerekmektedir. Oy potansiyeli olarak görülüp, rakamsal olarak değerlendirilerek sadece seçimden seçime hatırlanan bir üye olmayı tahmin edersiniz ki hiç kimse istemez.
2) Her gelen yönetim şeffaf olacağını deklare ediyor ama o şeffaflığı gerçek anlamda bir türlü göremiyoruz. Muhakkak her üç ayda bir başta kulüp resmi internet sayfasından olmak üzere mali tablolardan tutun da üyelik sayısına kadar detaylı bir şekilde "ŞEFFAFLIK TABLOSU"nun yayımlanması gerekiyor. Önce güven telkin edeceksiniz ki, sonrasında kulübümüze maddi ve manevi destek çoğalsın.
3) Ne pahasına olursa olsun taraftarlara şirin görünmek için kulüp mali kriterlerini aşan (Fair-play) transfer harcamalarında bulunulmaması ve kulübümüzün geleceğini zor durumda bırakarak, diğer yönetimler ne yaparsa yapsın anlayışından uzak bir kulüp anlayışına sahip olunması gerekmektedir. Kısacası, kulübe ve şehre gerçek anlamda sahip çıkılması şeklinde bir Sakaryaspor kulüp kültürü inşa edilmelidir.
4) Bir spor kulübünün birinci sorumluluğu, bulunduğu şehirde ya da ilçedeki gençlerin spor yapmalarına imkânlar sağlamaktır. Bu da gösteriyor ki kulüp yöneticilerimizin yapacağı en önemli iş, şu kadar oyuncu transfer ettik ve bu sayede şampiyon olduk ile övünmek yerine; kendi şehrimizdeki gençlere en iyi şekilde spor yapma imkânlarını sağlamak ve içlerinden en yeteneklilerini de yarışmacı takımlarımıza kazandırarak gerçek anlamda “Sakaryaspor Sakaryalılarındır” sözünü gerçekleştirmek olmalıdır.
5) Çeşitli sosyal medya hesaplarından “#Sakaryaspor Sakaryalılarındır” hashtagleri ile yanlış anlaşılmaya sebep olabilecek ötekileştirici yaklaşımlarda bulunmak yerine, icraatlarınız ile gerçekte bu şehrin çocuklarına Sakaryaspor formasını giydirerek hashtagleri anlamlı hâle getirmeyi başarmalısınız. İşte o vakit kucaklayıcı bir dil kullanarak, şehrimizde bütünleştirici bir atmosfer oluşturmuş olursunuz. Yönetim olarak bunu gerçekleştirmeniz sayesinde de şehirde herkes tam anlamıyla sizlere ve bu hashtaglerinize de destek olacaktır.
6) Yerli efsaneler çıkartamadığımız müddetçe, şehrin kulübe aidiyeti de hiçbir zaman istenen düzeyde olmayacaktır. Siz değerli kulüp yöneticilerimizin sadece A takıma odaklanmak yerine, iyi bir görev dağılımı ile en çok ve en iyi şekilde odaklanacağınız alanın öz kaynaklar olması gereklidir. Yönetimimizin bu bilinç ve sorumlulukla hareket etmesi durumunda uzun vadede özlediğimiz başarılar için çok önemli bir adım atılmış olacaktır. Bu şehrin çocuklarına örnek teşkil etme adına, kulübe Messi’yi de transfer etseniz hiçbir vakit Sakaryaspor formasını cazip hale getiremezsiniz. Sizler yeni Oğuzlar, Aykutlar, Tuncaylar keşfederek, Sakarya’nın çocuklarının hayallerini süsleyen efsaneler yetiştirmek için kolları sıvamalısınız. Bu da ancak uzun vadeli hedefler belirleyen ve popülizmden uzak bir kulüp yönetimi anlayışla gerçekleşecektir.
7) Dolgun sözleşmesinin küçük bir taksiti ödenmeyince oynamak istemeyen aidiyeti düşük sporcular yerine, ne pahasına olursa olsun bu formanın hakkını vermek için onuruyla mücadele eden ve taraflı tarafsız herkes tarafından gözyaşlarıyla anılacak efsanelere ihtiyacımız var: Tıpkı geçtiğimiz günlerde vefat eden Göztepe Kulübünün efsane ismi Halil Kiraz gibi. Gelecek nesillere örnek olacak yeni efsaneler yetiştirilmesini yeni yönetimimizden bekliyoruz...