Sakarya basınının yüz akı Yeni Sakarya bugün 68 yaşında... 17 Haziran 1954 tarihinde yayınlanan ilk sayısından bu güne, güven veren ilkeli duruşunu istikrarla sürdüren Yeni Sakarya gazetesi, bir kuruluş yıldönümüne daha başarıyla erişmenin heyecan ve mutluluğunu yaşıyor.

İlimizin en eski gazetelerinin başında gelen Yeni Sakarya, habercilikten görselliğe bugün yaygın basınla eşdeğer özellikte yayıncılık yapan bir kuruluş olarak, adı gibi daima yeni ve yenilikleri arayan bir anlayışla yayınlarını sürdürüyor.

Son yıllarda özellikle yerel basının içinde bulunduğu ekonomik ve korona virüs pandemisinin neden olduğu krizlere rağmen kalitemizi bozmadan, halkın haber alma özgürlüğü ve ihtiyacına cevap vermedeki yarışımızdan hiç kopmadık. Salgına karşı tedbirler kapsamında uzun zaman evlerimizden çalıştığımız dönemde dahi nitelikli gazete hazırlamadaki istikrarımız kesintiye uğramadı.

Tüm ekip arkadaşlarımızla; ekonomi, siyaset, yaşam, kültür-sanat, spor gibi haber kategorilerinde en güncel ve gündemdeki konuları titizlikle aktarma yarışımız sürerken, ilimizin sorunları, beklentileri ve yaşama dair tüm konuları yorumlayan nitelikli yazar kadromuzla, daima okunabilir bir gazete sunma çabasında olduk.

Yeni Sakarya, dijital yayıncılıkta da iddiasını yenisakarya.com haber portalı ile sürdürürken düzenli olarak güncellenen web sitemiz her kesimden ziyaretçi kazanıyor ve sosyal medyadaki takipçilerimiz giderek artış kaydediyor. Bu gelişmeler, gayretimizin karşılığını görmek açısından oldukça sevindirici.

Yakalanan bu başarıda, Sakarya’nın ilk radyocularından arkadaşımız Sabahattin Birinci’nin, bilgisayar sektöründeki iş hayatının yanısıra gazetemizi temsilen, haber merkezimiz için yaptığı canlı yayınlar, röportajlar ve sosyal medya paylaşımlarının katkısı büyük.

Sakarya basınında en çok ve farklı görüşlere sahip yazar kadrosuna sahip olma özelliği taşıyan Yeni Sakarya’ya son dönemde katılan yeni kalemler ise ayrı bir renk kattı.

Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Hatice Akman, köşesinde yazdığı birbirinden güzel yemek, tatlı ve pasta tarifleri ile, damak tadını yakalamak isteyenlere lezzetin püf noktalarını veriyor...

Psikolojik Danışman-Terapist-Yaşam Koçu Tuğba Çömlekçioğlu, her yaş gurubuna hitap eden, yol gösterici, moral motivasyon sağlayıcı yazıları ile her Yeni Sakarya okuyucusu için adeta bir aile danışmanı...

Finans sektöründeki başarılı yöneticiliğini, yazarlık alanında da sürdüren Hüseyin Burak Uçar, köşesine taşıdığı birey ve topluma yönelik ders niteliğindeki yazılarında, başarı ve mutluluğa giden yolun haritasını çiziyor...

Yazar ailemize yeni katılan bir aşk doktoru Gamze Karadağ... Yüreklere hitap eden kitapları ve makaleleri ile aşkın romanını yazan genç yazar, şimdi Yeni Sakarya’daki köşesinde aşkın kanununu yeniden yazıyor...

Sakarya, bağrında nice değerler barındırır. İşte, kurucumuz rahmetli Hasan Uyar’ın, bu şehre armağan ettiği büyük eserlerden biridir Yeni Sakarya... Adı gibi daima yenilenen, insanlığa faydalı yenilikleri okurlarına sunan, yerel basında ulu bir çınardır...

O’nun, çocuklarından biri gibi gördüğü gazetesi, koyduğu ilkeler doğrultusunda ilk günkü ruh ve heyecanla yayın hayatına devam ediyor.

Tüm çalışanlar olarak bizler de aynı yayıncılık anlayışını sürdürme, Yeni Sakarya’yı ‘Basının Çınarı’ yapan ruhu ve aziz hatırasını daima yaşatma gayretindeyiz.

68’nci yıldönümünde, gazetemizin kurucu-sahibi kıymetli meslek büyüğümüz Hasan Uyar’ı rahmet ve minnetle anarken, çıktığı ilk sayısından bu yana Yeni Sakarya’ya emeği geçen, bugün kimilerinin hayatta olmadığı bir çok ismi de hayırla yâdediyoruz.

Yeni Sakarya’yı bugünlere taşıyan siz sadık okurlarımıza ve kuruluş yıldönümümüzde arayan, ilanları ile tebrik ederek bu anlamlı günümüzü kutlayan gönül dostlarımıza da şükranlarımızı arz ediyoruz.

Beraberliğimizin nice yıllar devam etmesi dileğiyle. Sağlık ve mutlulukla kalın.