Hastalığı nedeniyle 11 yıldır yürüyemeyen ve ömür boyu böyle kalacağı söylenen mülteci kız çocuğuna SAKVA umut kapısı olmuştu. Ameliyat için gereken 18 bin lira SAKVA tarafından karşılanırken, küçük kız çocuğunun yürüyebilmesi için büyük umut doğdu.

BİR MUCİZE GERÇEKLEŞİYOR
Sakarya’da ailesi ile yaşayan Suriyeli mülteci Adnan ve Mariam Dıhdı çiftinin 11 yaşındaki kızları Shahd Dıhdı, doğuştan rahatsızlığı nedeniyle yürüyemiyordu. Ailesi, Suriye’deyken savaş ortamı nedeniyle küçük kızlarının tedavisisini yaptıramadı. Bunun için bir çok kez girişimde bulunsalar da “Yürümesi imkansız” denilerek geri çevrildi. Kızlarının artık yürüyemeyeceğini öğrenen aile acı ve hüzün dolu günler yaşarken, SAKVA’nın uzattığı yardım eli, küçük kıza umut kapısını araladı…

AMELİYATI BAŞARILI GEÇTİ
Yürümesi mucize olarak görülen küçük kızın durumunu değerlendiren Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA), yeni bir sistemle yürüme olasılığı olduğunu söyleyen Eren Hastanesi Ortopedi ve Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. M. Nurullah Ermiş ile irtibat kurdu.

Küçük kızın ameliyatı için gerekli 18 bin lira SAKVA tarafından karşılanarak işlemlere başlandı.

Kendisini yürütebilecek operasyonu başarılı geçen Shahd Dıhdı’nın alçıları söküldü. Şimdi tedavi süreci devan eden küçük kız çok yakında yürüyebilecek.

İYİLİĞE ATILAN BÜYÜK ADIM
Küçük kız ve ailesinin sevincini paylaşan Sakarya Kültür ve Sosyal Yardım Vakfı (SAKVA) Genel Müdürü Mehmet Ersöz, “İyiliğe atılan bu adımda desteği olan yardımseverlere teşekkür etti. Ersöz, “Sevgili SAKVA dostları, 12 sene tekerlekli sandalyeye mahkum olan güzel kızımızı geçen ay katkınızla ameliyat ettirmiştik. Önceki gün alçılar söküldü. Biraz fizik tedavimiz var sonra inşallah yürürken göreceğiz. Her hayırlı işi birlikte yaptığımız SAKVA’nın dostlarına gönüllülerine teşekkür ediyoruz. Allah sizden razı olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi