Karasu Belediyesi tarafından Eylül 2016’da kurulan giysi bankasına vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösteriliyor. Karasu Belediyesi tarafından hayata geçirilen giysi bankası 5 ayda 3 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak yardımda bulundu.

BEŞ AYDA, ÜÇ BİN AİLE
Karasu belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Püskül Tatlı,  Yüce’yi çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Tatlı, “Vatandaşlar evlerinde atıl duran ya da değiştirmek istedikleri eşyalarını kullanmadıkları giysilerini verecek; geliri olmayan ya da dar gelirli vatandaşlarımız ise ihtiyaçlarını en uygun koşullarda karşılayacak yerler arıyor. Belediye olarak, bu uygulama ile her iki tarafı buluşturan bir hizmet veriyoruz. Gönül ister ki böyle hizmetlere gerek kalmayacak bir dünyada yaşayalım ancak artarak devam eden ekonomik daralma her geçen gün bu hizmetleri daha fazla gerekli kılıyor. Bu konuda vatandaşlarımızdan da duyarlılık bekliyoruz. Bağışlayacakları her eşya daha fazla hemşerimizin yüzünün gülmesine yardımcı olacak” ifadesini kullandı. Tatlı, 5 ay gibi kısa bir süre içinde 3 bini aşkın ihtiyaç sahibi aileye ulaşarak giysi yardımında bulunduk dedi.

KARGEM KURSLARI
Karasu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatma Püskül Tatlı, “KARGEM’de 8 kursumuz mevcut. Bu yıl kurslarımıza deri kursunu da ilave ettik. Belediye olarak malzemeleri alıyoruz. Malzemeyi öğrencilere veriyoruz ve uzman öğretmenler eşliğinde kurs veriliyor ve öğretiliyor. Bayanlarımız burada meslek sahibi oluyor. Yaptıkları ürünleri belediye satış reyonunda satarak aile bütçelerine katkıda da bulunuyorlar” dedi.

TAM NOT
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, “Karasu Belediyesinin kurduğu giysi bankasını ve KARGEM’i görmekten büyük mutluluk duydum. İlçe bazında ele alındığında, hem belediyenin temel hizmetlerinin yanında sosyal anlamda da büyük girişimlerin olduğuna şahit olduk. Kadın istihdamına yönelik açılan KARGEM kursları birçok yerde olmayan bir sosyal belediyecilik anlayışıdır. Yine aynı şekilde, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere belediye bünyesinde açılan “Giysi Bankası” da bir o kadar güzel bir çalışma anlayışıdır. Biz gönüllere girmek için varız. Rabbimizin rızası, garip gurabanın rızasındadır. Burada hem ikinci el hem sıfır kıyafetleri vatandaşlarımızı rencide etmeden, insanı ve İslami ölçülerde arkadaşlarımız ulaştırmaktadır ve vermektedirler. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen yardımı yapacağız. Belediye Başkanımızın bu çalışmalarından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

İSPİROĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu,  “Beş ay evvel kurduğumuz Giysi Bankası ve Karasu Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (KARGEM) olarak Karasu’daki hanımlara meslek edinme kursları adı altında 180 hanım kardeşimiz burada kurs görüyor. Yetkili hocalarımızın eşliğinde meslek öğreniyor. Kursta yaptıkları malzemeleri Belediyemize ait reyonda sergileyerek satılıyor ve ailelerine katkıda bulunuyorlar” dedi. Ücretsiz kurslarda  kadınların meslek edinmelerini ve ürettikleriyle gelir elde etmelerini hedefleyen Karasu Belediyesi’nin, kadınların ekonomik ve sosyal gelişimini sağlamak adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacağını söyleyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “İş hayatında kadınlara daha fazla fırsatlar verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Başkan İspiroğlu, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Davut Yüce, ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Ziyarete ayrıca, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelli Hizmetler Şube Müdürü Nurcan İris de katıldı.

Editör: Haber Merkezi