İHH 2019 Ramazan çalışmaları kapsamında Türkiye dahil 120 ülke ve bölgede insani yardım çalışması yürütüyor. Sakarya’da toplanan yardımların bir kısmını bizzat yerinde organize ve koordine etmek üzere Sudan Darfur bölgesine giden Sakarya İHH ekipleri çalışmalarını tamamlayarak yurda döndüler.
Sakarya İHH Ekipleri Ramazan ayının ilk haftası itibariyle Sudan Darfur Bölgesinde 750 kişiye kumanya ve 1500 kişiye iftar yemeği ikram ettiler. Yetimhane, Kuran kursu, Nyala Türkiye Eğitim Araştırma Hastanesi ve Maarif Vakfı Okullarını da ziyaret ederek bölge hakkında istişarelerde bulundular.
Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer; “Türkiye’den yola çıkarak Afrika’dan Balkanlara, Ortadoğu’dan Uzak Asya’ya, farklı iklim ve coğrafyalarda kapıları çalarak, kumanya, fitre, zekat bağışlarının yanı sıra iftar yemeği ikramlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıp, yetim çocukları bayramlıklarla sevindirip mazlumlara yalnız olmadıklarını hatırlatıyoruz” dedi.
Ramazan'da ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın 5 yolu olduğunu vurgulayan Sezer; “Ramazan'da muhacir kamplarında çilelerini dolduranlarla, savaşların her şeylerini yok ettiği biçarelerle, ocaklarından yoksulluk ve sefaletin eksik olmadığı kardeşlerimizle bir araya gelerek onlara selamınızı ve zekatlarınızı ulaştırıyoruz. Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan’da da iyilik kervanı dünyanın farklı yerlerindeki mağdur ve muhtaç Müslümanlar için yola çıkıyor. Siz de fitrelerinizi bu iyilik kervanına katabilirsiniz.
Bağışlarınızla dünyanın dört bir yanına ulaşacak kumanya paketleri bir ailenin bir aylık ihtiyacını karşılayacak şekilde hazırlanıyor. Kumanyanın içeriği bölgenin durumuna göre temel gıda malzemelerinden oluşuyor. Siz de kumanyalarınızı bu iyilik kervanına katabilirsiniz. Kumanya paketlerinizi vakfımız aracılığı ile muhtaçlara ulaştırabilirsiniz.
Dünyanın çeşitli bölgelerinde iftar programları düzenliyoruz. Bir kişinin iftar yemeğini ikram edebileceğiniz gibi binlerce kişinin katıldığı bir iftar programına da destek verebilirsiniz. Bayram gününü yeni elbiseleriyle karşılasınlar diye binlerce yetim çocuğa bayramlık hediye ediyoruz. Bayramlık elbisenin bir fiyatı olsa da yetimi sevindirmek paha biçilmez” dedi.

Editör: Haber Merkezi