Sakarya Aşçılar ve Pastacılar Derneği (SAPADER) geçen yıl ilki düzenlenen “Geleneksel Tatlar Tarih Kokan Yemek Yarışması’nın” ikincisini, pandemi nedeniyle bu yıl online gerçekleştirecek. SAPADER Başkanı Hatice Akman, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 
SAKARYA’NIN GELİŞİMİ İÇİN 
Yarışmaya ev hanımları, üniversite ve lise öğrencilerinin katılabileceğini söyleyen Başkan Akman, 10 Eylül’de başlayan başvuruların 30 Eylül’e kadar devam edeceğini belirtti. Akman; “Sakarya gastronomisinde SAPADER olarak yarışmalarda kendini gösteren bir derneğiz. 800’ü aşkın ödüle sahibiz. Sakarya gastronomisinin gelişmesini, daha iyi yerlere gelmesi için çaba ve özen gösteriyoruz.” dedi. Akman, kurallar ve katılımla ilgili bilgilerin sosyal medya hesabında paylaşıldığını sözlerine ekledi.
KATEGORİLER
Seçkin jüri üyelerinin görev alacağı yarışma “Liseler arası başlangıç, Üniversiteler arası başlangıç, Ev hanımları başlangıç, yaş pasta, yöresel temalı kutlama pastası” olmak üzere beş kategoride yapılacak. Yarışmada ilk üçe girenlere Hatice Akman, Nezahat Giral, Onurcan Türker, Elif Kocabıyık, Melih Koterin ve Oya Sever tarafından online ders verilecek. 
JÜRİDE KİMLER VAR?
SAPADER 2. Geleneksel Tatlar Tarihi Taraklı Yemek Yarışması jürisi, İsmail bulut başkanlığında; AGEB Dernek Başkanı-Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkan Vekili Mustafa Erol, Afyon Aşçılar Derneği Başkanı-TAFED Başkan Vekili Hamza Kalkan, Eskişehir Aşçılar Derneği Başkanı Kemal Kaya, Gurme Haldun Tüzel, SAPADER ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Hatice Akman, SAPADER başkan yardımcısı Nezahat Giral, SAPADER Eskişehir sorumlusu Melih Köterin, Anadolu Arge Kurulu Başkan yrd ,Titanic Business Kartal Chef Erkan Yeşil, TAFED Milli Takım Uluslararası Sorumlusu Kerem Yahya Görgel ve TAFED-Milli Takım Pişiriciler Kaptanı, Anadolu Ar-Ge Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Altundağ’dan oluşacak.
 

Editör: Haber Merkezi