[[y:zW2X6_-XI0w]]


Fındık hasadı için çeşitli illerden Kocaali ilçesine gelen vatandaşları ziyaret edip onlarla birlikte fındık toplayan Vali Çetin Oktay Kaldırım ile dayıbaşı olarak tabir edilen vatandaşın arasında geçen samimi diyalog dikkatlerden kaçmadı. Vali Kaldırım ile fındık işçileri arasında geçen sohbet, Türkiye’nin gündemine oturan talihsiz olayın bir abartıdan ibaret olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Kocaali ilçesinde yaşanan ve bazı sosyal medya platformlarında, ‘Mevsimlik işçilere saldırı’ ile gündeme gelen mevsimlik tarım işçilerinin fındık bahçesi sahibi ile yaşanan tartışma sonrası bölgeyi terk ettikleri gerçeği ortaya çıkmıştı. Saldırıya maruz kalan vatandaş ile bölgede çalışan diğer mevsimlik tarım işçileri de yaptıkları açıklamada, ‘Kürt kökenli işçilere saldırı’ olarak gösterilen durumu kabul etmediklerini, yöre halkı ile aralarının çok iyi olduğunu fakat tartışmanın yaşandığı işverenlerin sorunlu olduğunu dile getirmişlerdi.

HUZUR BOZMA ÇABALARI
Kocaali ilçesi Köyyeri Mahallesi’nde yaşanan ve ülke gündemine oturan olayın iç yüzü ortaya çıkınca, bazı basın yayın organları tarafından sosyal medyada bir etnik ayrımcılık şeklinde Türk-Kürt kavgası şeklinde sunma ve buradan toplumsal ayrımcılık, bir fitne oluşturmaya çalışmaları çabaları da boşa çıktı. Yıllardan beri Doğu illerinden fındık toplamak için ilimize gelen işçiler ile bölgedeki vatandaşlar arasında aile gibi bir bağın kurulduğu bölgede, münferit ve hiçbir şekilde tasvip edilmeyen olaylar üzerinden genelleme yapılarak ülkedeki huzur iklimi bozma çabaları adeta dün olduğu gibi bugün de akamete uğradı.
İŞÇİLERLE FINDIK TOPLADI
Fındık işçilerinin darp edildiği iddialarının gündemde olduğu sırada Vali Çetin Oktay Kaldırım, eşi ile birlikte talihsiz olayın yaşandığı Kocaali ilçesine giderek fındık bahçelerinde çalışan mevsimlik işçileri ziyaret etti. Diyarbakır, Batman, Mardin ve Adana’dan fındık hasadı için gelen işçileri ziyaret eden Vali Kaldırım, sohbet ederek işçiler ile birlikte fındık topladı. Batman’lı dayıbaşı diye tabir edilen Mustafa isimli vatandaş ise Vali Kaldırım’ın fındık toplamasını beğenmedi. Bu esnada Vali Çetin Oktay Kaldırım ile dayıbaşı Mustafa arasında geçen samimi diyalog dikkatlerden kaçmadı. Batman’lı dayıbaşı Mustafa’nın, “Sayın Valim, sana yevmiye yok” diyerek gülümseten sohbetini Vali Kaldırım ise sosyal medya hesabından, ‘Aşının peşinde koşan, alın teri döküp ekmeğini kazanan işçi kardeşlerimizin gününe ortak olduk, dertlerini dinledik... Alın teriyle ekmeğini kazanan herkes başımızın tacıdır’ diyerek paylaştı.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
Vali Çetin Oktay Kaldırım buradaki temaslarının ardından 1995 yılında Van ili Özalp ilçesinde Şehit olan Jandarma Teğmen Sebahattin Şanlı’nın ailesini ziyaret ederek Şehidimizin kıymetli annesine Kur’an-ı Kerim ve Bayrak takdim etti. Şehit Teğmenle birlikte tüm Şehitlerimize duaların edildiği ziyarette Vali Kaldırım, Şehit ailelerimiz ile Gazilerimizin kendileri için bir yeri olduğunu ifade etti. Gümüşoluk Mahallesi’ndeki esnafı gezerek hayırlı ve bol kazançlar temennisinde bulunan Vali Çetin Oktay Kaldırım, buradaki vatandaşlarla hasbihal ederek talep ve sorunlarını da dinledi. Çocuklarla yakından ilgilenerek onlara çeşitli hediyeler veren Vali Kaldırım’a ziyaretlerinde; Kaymakam Dr. Emre Nebioğlu, Belediye Başkanı Ahmet Acar, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Mansur Saldıran ve Gümüşoluk Mahalle Muhtarı Bilal Hazar da eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi