Valilikten yapılan açıklamaya göre, programında, babası vefat eden Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar’a taziye ziyareti gerçekleştiren Vali Kaldırım, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı, daha sonra ilçe merkezindeki esnafa hayırlı işler temennisinde bulundu.

Vatandaşlarla selamlaşarak taleplerini dinledikten sonra Kocaali Belediyesi Sevimli Dostlar Geçici Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezine geçen Vali Kaldırım, merkezdeki hayvanlarla yakından ilgilendi.

TURİZME KAZANDIRILACAK

Kocaali Kaymakamı Emre Nebioğlu, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin ve ilgili yetkililer ile Maden Deresi'ne geçen Vali Kaldırım, bu alanın turizme kazandırılması yönünde başlatılan destinasyon çalışmaları kapsamındaki proje sahasını gezdi.

İLK ETAP ÇALIŞMALARI

Vali Kaldırım, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Kocaali Kaymakamlığı, Kocaali Belediyesi ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliğiyle hayata geçirilecek "Maden Deresi Ekoturizm, Oryantiring Parkuru Hazırlanması ve Eski Maden Tünelinin Güvenli Hale Getirilerek Turizme Kazandırılması Projesi"nde ilk etap çalışmalarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

PROJEDE NELER VAR

Vali Kaldırım, 2019'da "Nitelikli Doğal Koruma Alanı" olarak tescillenen ve şehrin önemli turistik noktalarından birisi olan Maden Deresi'nin turizme kazandırılması için önemli bir projeye imza atacaklarını anlatarak, içerisinde oryantiring, yürüyüş yolları, kamping, karavan alanları, rafting ile macera parkı ve doğal etkinliklerinin yer alacağını aktardı.

MOBİL APLİKASYON

Eski maden bölgesinde bulunan tünellerin içerisinin ve etrafının güvenli bir şekilde düzenleneceğini, ziyaretçilerin maden tünelinden güvenli bir şekilde gözlem yapabileceği terasların oluşturulacağını bildiren Vali Kaldırım, ayrıca ziyaretçilere destinasyonun tarihi, lokasyonu, yeme-içme mekanları gibi konularda bilgi verilmesi ve bu konumlara sanal ortamda tur, yönlendirme, navigasyon hizmeti verecek mobil aplikasyon hizmeti de sunulacağını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi