Güneşler Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinde gerçekleştirilen programda Başkan Yüce’nin yanı sıra Vali Çetin Oktay Kaldırım, Tarım İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem, Sakarya Mısır Araştırma Enstitüsü Müdürü Bülent Cengiz, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Erol Aydın, ziraat odası başkanları, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları, çiftçiler ve aileleri yer aldı.

SAKARYA ÜRETİME UYGUN ŞEHİR
Yaşanan küresel salgın, iklim değişikliği, savaş, küresel ekonomik krizler gibi sebeplerle kendi kendine yeten şehirler kavramının ortaya çıktığını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya sanayi kampüsleriyle iç içe, toprak ve iklim yapısı tarımsal üretime uygun bir şehir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının farklı çeşitlerinin üretilebildiği ve tüketilebildiği, karayolu, demiryolu, denizyolu ve havayolu taşımacılığıyla entegre yapısı sayesinde tüm dünyada ulaşılabilir. Şehrimizin sahip olduğu bu avantajları en iyi şekilde değerlendirmek ve yarınların güçlü Türkiye’sine hazırlanmak zorundayız.”

DESTEKLERİMİZLE TARIMSAL ÜRETİME KATKI SUNUYORUZ
Başkan Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin tarımsal üretiminde sahip olduğu payı geliştirmek, tarımsal üretimde sanayi entegrasyonunu sağlamak ve ürün çeşitliliğini çoğaltmak için pek çok proje yürütüyoruz. Üreticilerimizin dahil olduğu eğitimler düzenliyor, çiftçilerimizle birlikte projeler yürütüyor, yaptığımız yeniliklerle üreticilerimize örnek oluyor, çiftçilerimizin ihtiyaç duydukları ekipman, yer, ürün ve pazar gibi konularda kendilerine destek oluyoruz.”

10 BİN 640 KİLOGRAM YAĞLIK AYÇİÇEĞİ
Sakarya’nın ayçiçeği tarımı için önemli avantajlara sahip bir şehir olduğunu belirten Başkan Ekrem Yüce, “Bu avantajı fırsata çevirmek adına Sakarya’da 25 bin dekar olan yağlık ayçiçeği üretim alanını 30 bin dekara çıkartmak amacıyla bir çalışma yürütüyoruz. Sakarya Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı Sakarya İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğümüz çalışma kapsamında mart ayının başında Sayın Valimizin tensipleriyle İl Tarım Müdürlüğü ile bir protokol yaparak süreci başlattık. Bugünde bu protokolün sonucu olarak tohumlarımızı dağıtıyoruz. Bugün de hep birlikte bin çiftçimize 10 bin 640 kilogram yağlık ayçiçeği tohumu dağıtımını yapacağız. Ürünümüz bol, kazançlarımız bereketli olsun” diye konuştu.

30 BİN DEKAR ÜRETİM ALANI
Tarım İl Müdürü Ali Ulvi Özerdem ise, “Üreticilerimize hibeli tohum desteği sağlıyoruz. 30 bin dekar üretim alanı hedefliyoruz. Tohum tedarikinde yanımızda olan Tarım Kredi Kooperatifi ile Yağlı Tohum Kooperatifi bölge müdürlüklerimize teşekkür ediyor, çiftçimize, üreticimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

SAKARYA’DA ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIYOR
Vali Kaldırım Sakarya’da üretimin bu tür çalışmalar sayesinde hızlandığını ifade ederek, “Tarım potansiyelini geleceğe taşımak için, sadece ülkemizde değil, dünyada marka olmak için son derece önemli projeler hayata geçiriliyor. Ürün desenini artırmak, her metrekareyi değerlendirmek adına üreticilerimiz ve çiftçilerimizle bir arada çalışıyoruz. Gıdanın ne kadar önemli olduğunu yakından müşahade ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz. Bu anlamda Sakaryamız sahip olduğu mümbit topraklarda katma değeri yüksek ürünler üretiliyor. Tarımı çok iyi bilen, üreticilerimizi teşvik eden ve destek sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye şükranlarımı sunuyorum. Yağlık Ayçiçeği de çok önemli bir ürün. Hayırlara vesile olsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi