Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Topluluğu ve Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi'nin düzenlediği söyleşiyle, 25 yıl önce 2 Nisan 1994'te yakalandığı amansız hastalık nedeniyle henüz 41 yaşında aramızdan ayrılan M. Selahaddin Şimşek (Ş.) ailesinin ve dostlarının katılımıyla 17 Nisan Çarşamba günü Sakarya Üniversitesi'nde anılacak.
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Salon 2'de saat 18.00 de başlayacak "Çağı Sorguya Çeken Adam: M. Selahaddin Şimşek" söyleşisine Sakarya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Zeki Aydıntepe, Yazar ve Kültür Tarihçisi Fahri Tuna, SAÜ Öğretim Görevlisi Serhat Demirel, Selahaddin Şimşek'in aynı tiyatro sahnesini paylaştığı arkadaşı ve dostu Alaattin Taşçeken ve Cihat Zafer konuşmacı olarak katılacak.
Adapazarı eşrafından, Fatih Medresesi mezunu, Orhan Cami Kürsü Vaizi Cevdet Hoca'nın en küçük oğlu M. Selahaddin Şimşek, şehrin bilgili ve zarif insanlarından olan ağabeylerinin sahip olduğu Atlantik Kitabevi ile adeta bir kültür çevresinin içine doğmuştu. Yetmişli yılların sonunda arkadaşlarıyla birlikte açtığı ve neredeyse Türkiye'de bir ilk olan vitrin düzenlemelerini kendi elleriyle yaptığı İhvan Kitabevi ise uzun yıllar Adapazarı kültür ve düşünce dünyasına yön vermişti. Yönetmeni ve başrol oyuncusu olarak Türkiye'nin her yerine turne yapan Beyaz Leke Tiyatrosu'nun da kurucusu olan M. Selahaddin Şimşek, arka kapaklarında posterlerini yayınladığı Zafer Dergisi başta olmak üzere bir çok yayına ve yazara öncülük ve hocalık yaparak şehrin bilgi ve görgüsünün artmasında büyük pay sahibi olmuştu. Yetiştirdiği öğrenciler ve farklı düşüncelere sahip çevrelerden temas ettiği kişilerin çokluğu ve çeşitliliği, sinema, tiyatro, tarih ve edebiyat alanında uçsuz bucaksız bilgisi, çevresini etkileyen karizması, sanatçı duruşu, şıklığı, zarafeti, hazır cevaplığı, nükteleri, inancına ve doğrulara tavizsiz bağlılığıyla şehrin hafızasında derin izler bırakan M. Selahaddin Şimşek, Sakarya sosyolojisine imzasını atmış bir rol model olarak dönem dönem adresi değişen kahvehanelerde açtığı farklı fakültelerle adeta tek başına bir üniversite sayılmayı hak etmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Kent Meydanında yaptığı mitingde Selahaddin Şimşek'in "Hakikatler, yapraklarını hiçbir sonbaharın dökemediği asırlık ağaçlardır!" özdeyişini okumuş ve "Hep beraber bu kıymetli kardeşimiz için birer Fatiha okuyalım" diyerek meydanı dolduran binlerce Adapazarlı ile birlikte M. Selahaddin Şimşek için dua etmişti.
Düşünceleri, özdeyişleri, posterleri, kısa yazıları ve derinlikli sohbetleriyle kısacık bir ömre büyük bir örnek hayat sığdıran, Adapazarı'nın dünya çapında değerli yazar ve sanatçısı M. Selahaddin Şimşek'in yeğeni Necmettin Şimşek ve ailesinin yanı sıra Selahaddin Şimşek'in sohbetlerinde bulunmuş öğrencileri ve dostlarının da katılacağı söyleşinin yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi