Tarihi kaynaklara bakılırsa suni kuluçka yöntemi osmanlı döneminde mısır'a ve sonrada mısırdan diğer ülkelere yayılmıştır. 

Ama son zamanlarda avrupa markaları kuluçka makinesi üretiminde daha ileride olmaktadırlar, ve bunun sebebi ise düşük maliyet karşılığında ve yüksek kar oranı olmaktadır.

Son zamanlarda yabancı ünlü markalar tarafından üretilen kuluçka makineleri yüksek fiyata ülkemizde satılmaktadır ve maalesef yerli üreticilerimiz ise eski sistemler ile devam etmektedirler.

Altın kuluçka firması 1993 yılından beri kuluçka makinesi ve kümes hayvanları ekipmanları üretiminde faaliyet göstermektedir, her zaman yeni ve gelişmiş malzemeler üreterek kullanıcılarını memnun etmeyi başarmıştır.

----

Altın kuluçka kuluçka makinesi modelleri :

Kuluçka makinesi kullanıcılar tarafından farklı amaçlar ile kullanılmaktadır ve bu yüzden firmalar ise farklı özelliklerde ve kategorilerde kuluçka makinesi üretimini gerçekleştirmişler :

Hobi kuluçka makinesi serisi :

Altın kuluçka hobi kuluçka makinesi serisi hobi olarak kanatlı yetiştiriciliği yapanlar ve süs kuşları yetiştiricileri tarafından kullanılmaktadır. 

Altın kuluçka hobi serisi 6 modelde ve farklı kapasitelerde üretilmektedir ve en düşük kapasite 12  ve en yüksek kapasite ise 94 adet tavuk yumurtası olmaktadır.

Firmamızın üretimi olan kuluçka makineleri, avrupa ve amerika markaları ile rekabette olmaktadır ve üretiminde kullanılan mekanizmalar dünya standartlarına uygun ve 1.sınıf malzeme olmaktadır. Bu yüzden ürünlerimiz her zaman yüksek randıman sergileme özelliğine sahip olmaktadırlar.

Altın kuluçka hobi kuluçka makinesi serisini diğer markalardan farklı yapan özellik ise makinede kullanılan kuluçka makinesi termostatı ve sensöründe gizli olmaktadır. 

Altın kuluçka mühendisleri tarafından tasarımı ve yazılımı gerçekleşen akıllı kontrol sistemi, kuluçka makinesinde birçok avantaj sağlamaktadır ve bu avantajlardan birisi kuluçka makinesinin akıllı bir şekilde ve yapay zeka yardımı ile kuluçka makinesinde sağlanması gereken koşulları temin etmek olmaktadır. 

Bu yüksek derece dikkat ve hassasiyet ise makine üzerinde montaj edilen SHT sensör sayesinde gerçekleşmektedir.

Bu sensörler İsviçre firması sensirion tarafından üretilmektedir ve son derece dikkatli ve dayanıklı sensör olmaktadır. Bu yüzden ürünlerimiz her zaman kullanıcıları memnun edecek kalite ve performansa sahip olmaktadırlar.

Altın kuluçka ticari kuluçka makinesi serisi 

Firmamız tarafından üretilen Ticari kuluçka makinesi serisi ticari amaçla kurulan kümeslerde kullanılmak için uygun olmaktadır ve bu makinelerde uygun fiyat ve yüksek kalite aynı zamanda sunulmaktadır.

Altın kuluçka ticari kuluçka makineleri ise akıllı ve dikkatli bir kontrol sisteminden faydalanmaktadır ve bu yüzden kümes hayvanları yetiştiriciliği sektöründe çalışanlar için son derece kullanışlı olmaktadır. 

Ticari kuluçka makinası serisi genel olarak kullanıcıları için yüksek çıkım oranı sağlamaktadır ve bu randıman ise yapısında kullanılan İG-2020 kontrol sistemi ve yeni nesil sensirion SHT sensörü sayesinde gerçekleşmektedir.

Bu özelliklerin yanı sıra ticari modellerde başka mekanizmaların eklenmesi için olanak sağlanmaktadır. bu özelliklerden birisi GSM modem kullanılması olmaktadır ve bu sistem sayesinde kullanıcı veya daha doğrusu operatör her yerden cep telefonu ile kuluçka makinesinin ne durumda olduğunu ve hatta ayarların değişmesini yapabilmektedir.

Diğer avantaj ise CO2 sensörünün kullanılması olmaktadır ve bu sensör yardım ile kuluçka makinesi kabininde ne kadar oksijen ve karbondioksit olduğunu görebilirsiniz.

Profesyonel kuluçka makinesi serisi 

Deneyimli ve daha profesyonel kanatlı yetiştiricileri için tasarlanmış olan Turna profesyonel kuluçka makinesi serisi 4 farklı kapasitede kullanıcılara sunulmaktadır. 

----

Turna kuluçka makinesi serisi daha farklı ve gelişmiş sistemler ile donatılmıştır ve tamamen randıan odaklı olarak üretilmiştir. Daha gelişmiş ve hızlı İG-2020 plus akıllı kuluçka makinesi termostatı ve yüksek hassasiyetli sensörü kuluçkası zor kuş yumurtalarında bile yüksek randıman almanıza neden olacaktır.

Turna profesyonel serisinde farklı kabin yapısı ve hava dolaşımı sistemi ısı ve taze havanın makine kabininde eşit dağılmasına neden olmaktadır. Ayrıca otomatik nemlendirme sistemi ise tamamen kontrol sistemi yönetimi ile çalışarak sıcak nem üretimi yapmaktadır ve bu yüzden kuluçka makinesinde ısı şoku olasılığı bulunmamaktadır.

Profesyonel kuluçka makinelerinde kullanılan multifonksiyonel (çok amaçlı) viyoller her boyutta yumurtadan kuluçka yapabilmeniz için olanak sağlamaktadır.

Deve kuşu kuluçka makinesi

Altın kuluçka mühendisleri ve araştırma ekib uzun dönemli araştırmalar sonucunda deve kuşu yumurtasının suni yöntem ile kuluçka yapması için özel bir kuluçka makinesi tasarımı gerçekleştirmiştir ve bu makineler 3 farklı kapasitede kullanıcılar içi sunulmaktadır.

Altın kuluçka Devekuşu kuluçka makinesi için ise akıllı kontrol sistemi kullanılmaktadır ve devekuşu kuluçkası için gereken koşulları net olarak sabit tutabilecek güce ve kaliteye sahip olmaktadır.

Devekuşu kuluçka makinesi 16 lık,24 lük ve 64'lük kapasitelerde üretilmiştir ve deve kuluçkası için özel olarak tasarlanmıştır.

Taiwandan özel sipariş olarak ithalatı yapılan kuluçka makinesi senkron düşük hızlı motorlar ise yumurtalardan oluşan ağırlığa son derece dayanıklı olmaktadır ve firmamız tarafından özel olarak sipariş edilmiştir.

Altın kuluçka kalitesi :

Altın kuluçka ülkemizin piyasasının yabancılara ve özelliklede çin'in kalitesiz markalarına boş bırakmamak için yüksek kaliteli ve güncel ürünler üretimine başlamıştır ve firma kurallarında kalite ve müşteri memnuniyeti her zaman en başta yer almaktadır, bu sebepten dolayı ürünler uzman bir ekip tarafından zorlu test aşamalarından geçirilir ve onay aldıktan sonra paketlemeye gönderilir.

Atalarımızın yolundan devam ederek ülkemizin ismini en yükseklerde tutmak için çalışmaktayız ve her zaman halkımızın en iyilere layık olduğu için en iyisini üretmeye çalışmaktayız.

Ayrıca her ihtimale karşı ürünlerimiz ile beraber 1 yıllık koşulsuz şartsız garanti güvencesi ve 5 yıla kadar satış sonrası servis hizmetleri belgesi sunulmaktadır.

Altın kuluçka ile Farklı Düşün, Farklı Ol, Farklı Yap ...

Editör: Haber Merkezi