Arifiye'de inşa çalışmaları devam eden Yeni Bölge Hali Kompleksi'nde incelemelerde bulunan Başkan Toçoğlu, "Türkiye'nin ilk Yap-İşlet-Devret modeli ile hayata geçirilen bölge halimiz sebze ve meyve sektörüne yeni bir soluk kazandıracak" dedi

Başkan Toçoğlu'na Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut ve Sakarya Hal Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar eşlik etti.

ANA ULAŞIM ARTERLERİ
Sakarya Hal Yönetim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Çuhadar, "Yeni bölge halimiz Türkiye'nin ilk Yap-İşlet-Devret modeli ile hayata geçirilmektedir. Şehrimizin ve komşu illerin ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa edilen halimiz lokasyon bakımından Türkiye'nin tüm sebze ve meyve ihtiyacını karşılayan ana ulaşım arterleri üzerinde yer almaktadır. Yeni halimizde bütün hijyenik şartlar düşünüldü. Hemşerilerimiz hal tamamlandığında sağlıklı olarak bütün sebze ve meyve ihtiyacını buradan karşılayabilecekler" dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Başkan Toçoğlu, "96 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen ve bölgenin en büyük hali olma özelliğini taşıyan tesisimizi inşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağız. 80 dükkan ve bir idari binanın yer aldığı tesisimizde altyapı imalatları tamamlandı. Binaların kaba işçiliğinde sona gelindi. İnce işçilik ise devam ediyor. Ekiplerimiz tesisat işlerinin tamamlanmasının ardından zemin düzenleme çalışmaları başlayacak" dedi.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ
Toçoğlu, "Türkiye'nin ilk Yap-İşlet-Devret modeli ile hayata geçirilen bölge halimiz sebze ve meyve sektörüne yeni bir soluk kazandıracak. Esnafımızın hale ulaşımı için gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Kazandıracağımız yeni arterle Hal Kompleksine ulaşım daha konforlu sağlanacak. Yeni Bölge Hali Kompleksi'ni inşallah en kısa sürede hayata geçireceğiz. Hayırlı olsun" diye belirtti.

Editör: Haber Merkezi