Pandemi süreci içinde fedakarca çalışarak gece gündüz mesai yapan sağlık çalışanlarına ithafen TÜRKAV tarafından düzenlenen ‘Ebedi Portre’ ve Sağlık Çalışanlarına Mektup yarışması sonuçlandı. TÜRKAV tarafından bu yıl 11’nci düzenlenen ve Adatıp Hastanesi desteği ile gerçekleşen Sakarya’nın Değerleri Projesi altında gerçekleştirilen bu yarışma hakkında bilgi veren TÜRKAV Sakarya Şubesi Başkanı Recai Ciran, yarışmanın bu sene çok anlamlı olduğunu ifade etti.

‘ÇOCUKLARIMIZ DUYARLI’
Yarışmaya yoğun katılımın olduğunu ifade eden Ciran, “Bu katılımın yoğunluğu çocuklarımızın salgın sürecine ve bu sürecin kahramanlarına duyduğu ilginin en açık göstergesidir. Çocuklarımızın güncel olaylara duyarlılığı ve duygularını yazarak ifade etmeleri bizleri geleceğe dair daha umutlu olmamıza sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

‘BAŞARILI BİR SÜREÇ
Ciran “Bu yıl salgın sürecini en yoğun yaşayan ve mücadelenin tam ortasında kahramanca savaşan şehrimizin Sağlık üssü Adatıp Hastanelerinin desteğini de alınca, çok başarılı bir yarışma süreci geçirdik. Sakarya’nın değerleri projemize desteklerini esirgemeyen Adatıp Hastaneleri yönetim kurulu başkanı Orhan Kocabıyık ve yönetim kurulu başkan vekili uzman Dr Gökhan Öner’e teşekkür ediyorum. “ şeklinde konuştu.

DERECEYE GİRENLER
TÜRKAV Sakarya Şubesi Başkanı Recai Ciran yaptığı açıklamanın devamında yarışmada dereceye girenleri de açıkladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MEKTUP YARIŞMASI:

İL BİRİNCİSİ: Fikri Devrim Merttürk (Sakarya Bilim Ve Sanat Merkezi)

İL İKİNCİSİ: Işık Pulat (Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi)

İL ÜÇÜNCÜSÜ: Haluk Cem İleri (Ali Fuat Paşa Ortaokulu)

ADATIP HASTANELERİ ÖZEL ÖDÜLLERİ: Eylül Çapoğlu ( Ali Fuat Paşa Ortaokulu), Hilal Özge ( Akyazı Cumhuriyet Ortaokulu), Begüm Aydoğan (Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi), Yağız Mirsad Ciran (Mithatpaşa Ortaokulu)

MANSİYON ÖDÜLLERİ: Elif Rana İnel (Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu), Sıla Gül (Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu), Sudenaz Çeliktaş (Sait Faik Abasıyanık Ortaokulu)

EDEBİ PORTRE

İL BİRİNCİSİ: Beyza Demir (Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi)

İL İKİNCİSİ: Şühada Bitigen (Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi)

İL ÜÇÜNCÜSÜ: Ömer Faruk Aydön (Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi)

ADATIP HASTANELERİ ÖZEL ÖDÜLLERİ: Edanur Tiryaki (Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi), Muhammed Yusuf Keleş (Şenpiliç Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi), Kaan Bakan (Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi), Fatma Zehra Danışan (Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi)

MANSİYON ÖDÜLLERİ: Zülal Oruç (Vali Mustafa Cahit Kıraç Anadolu Lisesi), Rüveyda Dinç, , Edanur Algül (Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi)

Editör: Haber Merkezi