Sakarya’da bulunan ortaokul, lise, üniversite ve genç hanımlara yönelik birçok eğitici, öğretici sosyal faaliyetler, etkinlikler düzenleyen TÜGVA Sakarya İl Temsilciliği hız kesmeden programlarına devam ediyor.

TÜGVA Sakarya İl Temsilciliği, pandemi süreci boyunca online olarak devam ettirdiği programlarına pandemi öncesinde olduğu gibi tekrar yüz yüze yapmaya başladı. Hız kesmeden gençleri birçok aktivitede bir araya getiren TÜGVA Sakarya, gezi, spor ve proje faaliyetleri gibi birçok programa imza atmaya devam ediyor.

LİSELİLER ŞEHİR MEKTEBİNDE BULUŞUYOR
TÜGVA Sakarya Lise Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında desteklenen Şehir Mektebi projesinin kayıtları başladı. Her sınıf grubundan Liseli Erkek öğrencilerin katılabildiği birbirinden farklı eğitici, eğlenceli, okul derslerine yardımcı atölyelerin yer aldığı Şehir Mektebi kayıtları başladı. Tamamen ÜCRETSİZ olan bu projede gençler hem seçecekleri derslerin eğitimini alacak hem de istedikleri sosyal-sportif programlardan faydalanabilecek. TÜGVA Sakarya Kurumsal İletişim Ofisi Temsilcisi Furkan Ertaş yaptığı açıklamada “Şehir Mektebi gibi bir projeyi yapmak oldukça meşakkatli bir iş ancak gençlerimiz için bir şeyler yapmak, onların eğitimlerine, sosyal hayatlarına bir nebze olsun dokunabilmek bizleri mutlu ediyor. Bu mutluluk bizim için yeterli bir sebep.” diyerek tüm liseli gençleri Şehir Mektebine beklediğini aktardı. Şehir Mektebi kayıtları için son gün 30 Eylül.

AYASOFYA’DA SABAH NAMAZI
TÜGVA Sakarya Lise Koordinatörlüğü, daha önce Ayasofya Camii’ni görmemiş liseli gençler için Ayasofya’da Sabah Namazı programı düzenledi. Sakarya’dan yola çıkan liseli gençler Ayasofya Camiinde sabah namazını eda ettikten sonra İstanbul içinde mini bir tarih turu yaparak keyifli vakit geçirdiler. TÜGVA Sakarya Lise Koordinatörü Selim Yeşiltaş “Böyle bir etkinlik düzenleyerek, gençlerle Ayasofya Camii gibi ulu bir mabette bir araya gelmek mutluluk verici. Daha önce hiç Ayasofya Camii’ni görmemiş gençlerimizin görmesine vesile olmak tarifsiz duygular veriyor insana, inşallah TÜGVA Sakarya olarak programlarımıza tam gaz devam edeceğiz” diye açıklamalarda bulundu.

GENÇLER TARİH YAZIYOR
TÜGVA Sakarya Ortaokul Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Gençler Tarih Yazıyor” projesi hız kesmeden devam ediyor. Yavaş yavaş ders döneminin sonuna gelindiği projede, ortaokul öğrencileri tarih ve yazarlıkla ilgili dersler görüyorlar. Öğrenciler, aldıkları bu derslerden sonra proje sonunda 5 ayrı kitap çıkarma şansını elde edecek. Öğrencilerin derslerini eğlenceli hale getirmek için de çeşitli aktiviteler düzenleniyor. Bu konuda açıklamalarda bulunan Ortaokul Koordinatörü Ömer Yeşilyurt “Ortaokul çağındaki çocuklarımızın böyle bir proje sayesinde bu yaşta kitaplarının çıkacak olması gerçekten olağanüstü bir şey. Öğrencilerimizin keyif alarak bir şeyler yaptığını görmek bizleri gururlandırıyor.” diyerek Gençler Tarih Yazıyor projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında desteklendiğini de belirtti.

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI
TÜGVA’da buluşan öğrenciler, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklere katıldı. Önce Ayçiçeği Bisiklet Vadisinde bulunan Mola Kıraathanesinde çeşitli aktivitelere katılan gençler daha sonra Otomobilsiz Kentler günü etkinliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem Yüce ile birlikte Büyükşehir Binası önünden hareket ederek Millet Bahçesine kadar bisiklet sürüşü gerçekleştirdi.
TÜGVA Sakarya İl Temsilcisi Murat Selim Deveci “Türkiye Gençlik Vakfı olarak her zaman gençlerin yanındayız. Asıl odak noktamız daima gençliktir. Gençlik ne diyor, arzuları nelerdir takip ediyoruz, onların isteklerini yerine getirmeye çalışıyoruz, mutlu olmaları için çaba sarf ediyoruz. Onların mutlu olduğunu görünce, tamam başardık diyebiliyoruz. Her şey gençlerimiz için.” diyerek açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi