Veysel Karani Vakfının koordinasyonuyla eğitimlerini ülkemizde sürdürmek isteyen Yemenli öğrenciler, pandemi sebebiyle ülkelerine dönemedi. TÜGVA Sakarya il temsilciliği, süreci Sakarya’da geçirmek zorunda kalan öğrenciler için bir dizi program düzenledi.  Öğrencilerin şehrimizi ve kültürümüzü yakından tanıyabilmeleri için çeşitli etkinlikler ve dersler düzenlendi. Gezi programlarıyla şehrimizin doğa harikası güzellikleri ve tarihi mirası rehberler eşliğinde öğrencilere anlatıldı.  Yeni normalin tüm şartlarını sağlayan; sosyal mesafe, temizlik ve maske kullanım zorunluluklarına uygun sportif faaliyetlerle öğrencilerin zinde kalması sağlandı.

FEDAKARLIK VE DOSTLUK

TÜGVA İl Temsilcisi Murat Selim Deveci, “Dünya hızla bireyselleşme sürecine giriyor. Covid-19 salgını ve pandemi süreciyle bu bireyselleşme eylemi had safhaya çıktı. Maalesef ki insanlarda ‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ düşünce ağır basıyor. Elbette ki sağlığımızı koruyacak, tüm tedbirlerimizi alacağız fakat bizi biz yapan kültürümüzü, fedakarlığı, diğerkamlığı ve dostluğu unutmamız gerekiyor” dedi.

TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİ

Yemenli öğrencilerle bizzat ilgilenen TÜGVA Sakarya Eğitim Koordinatörü Kadir Aydın ise, “Bizim toplum olarak her koşulda övündüğümüz gurur duyduğumuz özelliklerimizden biri de misafirperverliğimiz. Yemen’den kalkıp eğitim için ülkemize, şehrimize gelen ve maalesef pandemi sebebiyle zor durumda kalan öğrenci arkadaşlara Türk misafirperverliğini gösterme fırsatı bulduk. Yemen kültürü ve Türk kültürü arasındaki benzerlikler, farklılıklar üzerine konuştuk. Bizim için çok verimli bir program oldu” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi