Türk Kadınlar Birliği Sakarya Şube Başkanlığı 8 Mart dolayısıyla Demokrasi Meydanı’nda ilgili basın açıklamalı program gerçekleştirdi. Programa, Bisikletçiler Derneği, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Mahnaz Gümrükçüoğlu Yiğit, Avukat Reyhan Şahin ve çok sayıda kadın katıldı.

KADININ ÖNEMİ

TKB 2. Başkanı Nurçin Süzer kadınların önemini vurgulayarak, "Mart’a kadar yine duymazdan, görünmezden gelineceğiz. Bugün gündem de kadınlar olacak, kadınlar konuşulacak. Hediyeler, çiçekler, indirimler için bir sebep olarak gösterilip, emekçi kadınların mücadelelerinin içi boşaltılmaya çalışılacak. 8 Mart kadının, eşitlik, özgürlük ve demokrasinin mücadelesidir. Bu nedenle de kadını anlamak 8 Mart’ı anlamlandırmak eksikleri, yanlışları gidermek gerekmektedir” dedi.

İNSAN HAKKI

Başkan Süzer, “Ne zaman ki, Cumhuriyet devrimleri ve kadın mücadeleleri sonucunda elde edilen kadın hak ve kazanımlarından kayba neden olacak her türlü zihniyetin, söylemin, girişimin karşısında durulduğunda imzalanmış olan Uluslararası anlaşmalar ve bizlere taahhüt edilmiş haklar, özgürlükler ve kazanımların kağıt üzerinde kalmadan, uygulamalarda faydasını gördüğümüz zaman, Kadının insan haklarının ihlalinin son bulduğunda, mutlu ve coşkuyla kutlayacağımız gün olacaktır 8 Mart” ifadelerine yer verdi konuştu.

Editör: Haber Merkezi