Türkiye’nin her kıyısında kampüsleri bulunan Bahçeşehir Koleji, çevre kirliliğine dikkat çekmek ve daha temiz bir dünya için 8 bin 333 km olan deniz ve göl kıyılarında eş zamanlı olarak Türkiye’nin en büyük kıyı temizliği hareketini başlattı.
Türkiye’nin, eş zamanlı olarak en büyük kıyı temizliği hareketinin Sakarya ayağı ise Karasu’da gerçekleştirildi. Programa Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, Sakarya Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Berna Karasu, Bahçeşehir Anadolu Lisesi Levent Özbaş ve Kurumsal İletişim Yöneticisi Seçil Erkaralı, okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. 
Projenin açılış konuşmasını Bahçeşehir Koleji öğrencisi Eren Arslan yaptı. Eren Arslan konuşmasında; “Evlerimizin içini her zaman temiz tutuyoruz. Ayakkabıyla girmiyor, çöplerimizi yere atmıyoruz. Bizler, dünyamızın evimiz olduğunu biliyoruz ve büyüklerimizin de bunun farkında olmasını istiyoruz. Temiz denizler, temiz kıyılar, temiz sokaklar ve temiz bir dünya en çok biz çocukların hakkı. Bizlerden sonraki nesillere, böyle bir temizlik hareketine girişmek zorunda olmadıkları bir dünya bırakmak için buradayız. Bize katılın, bize kulak verin ve bu bilinçlenme hareketini çevrenize yayın. Dünya bizim evimiz, bizler de evimize sahip çıkıyoruz” dedi.
Bahçeşehir Koleji öğrencisi Eren Arslan’ın konuşmasının ardından çevre temizliğinin önemine vurgu yapan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı; “Bahçeşehir kolejinin ülke çapında eş zamanlı başlattığı Tek Evimiz Dünya adlı projede yer almaktan gurur duydum. Proje için okul müdürümüz ziyaretimize geldiğinde, bu önemli projenin içerisinde kesinlikle yer alacağımızı kendilerine bildirdik. Çünkü çevre bilinci ve çevre temizliği üzerinde hassasiyetle durduğumuz konular arasında yer alıyor. İçerisinde yaşadığımız alan bizim evimizdir. Onu temizleyerek değil temiz tutarak gelecek nesillere bırakabiliriz. Bahçeşehir Koleji Müdür, öğretmen, öğrenci ve tüm velilerine bu anlamlı proje için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi