İki dönemdir derneğin başkanlığını yapan Necmettin Kırık’ın yeniden aday olmayacağını açıklamasının ardından SYKD yönetimi derneğin yeni başkanı için istişare toplantıları yaptı. Dernek büyükleri ve yönetim kurulu üyelerinin tam mutabakat sağladığı istişareler sonucu şehrimizin tanınmış işadamlarından bir dönem Sakaryaspor’da başkanvekilliği de yapan İbrahim Şahin’in kongreye başkan adayı olarak katılmasına karar verildi.

Sakarya Yerel Kültür Derneği kongre hazırlıklarını resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla duyurdu. Kuruluşunun 20. yılını kutlayan şehrimizin en büyük sivil toplum kuruluşlarından Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin 6. Başkanını seçeceği genel kurulla ilgili SYKD yönetiminin sosyal medya hesaplarında yayınladığı duyuruda şu ifadelere yer verildi:

SYKD’DE OLAĞAN 7. KONGRE HAZIRLIKLARI

İki dönemdir Başkanlık yapan Necmettin KIRIK, tekrar görev almayacağını önceden beyan etmiş olup 26 Şubatta yapılacak olağan Kongrede görevini yeni Başkana devredecek. Bu gün yapılan son Yönetim Kurulu Toplantısında yapılan istişareler sonucunda eski Yönetim Kurulu Üyemiz İbrahim Şahin’in başkanlığında yeni Yönetim Kurulu listesi oluşturulması oy birliği ile kabul edildi. 26 Şubat 2022 Cumartesi günü yapılacak olan Kongre sonucunda seçilecek olan yeni yönetim görevine başlayacaktır. Hayırlı olması dileklerimizle geçmiş dönem Başkanımız Necmettin Kırık ve Ekibine vermiş oldukları hizmetlerden dolayı teşekkürü borç biliriz.

İBRAHİM ŞAHİN KİMDİR?

İbrahim Şahin, 1960 yılının Şubat ayında Hendek'e bağlı Puna Ortaköy'de doğdu. İlkokulu Hendek'te bitiren İbrahim Şahin, 1974 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. İstanbul'da tekstil sektöründe uzun yıllar çalışan İbrahim Şahin, kendi tekstil atölyesini kurdu. Tekstil sektöründe hızla büyüyen, İstanbul Hadımköy'de büyük bir tekstil fabrikasının sahibi olan Şahin 3 kız, 1 erkek evlat babasıdır.
İstanbul'da ticaret yapan İbrahim Şahin şehrimizle bağlantısını hiç kesmedi. Hendek’teki Köyü başta olmak üzere ihtiyacı olan herkese yardım elini uzatmasıyla bilinen İbrahim Şahin tam bir Sakaryaspor sevdalısı. SYKD’nin geçmiş dönem yönetim kurulunda da görev yapan Şahin Cevat Ekşi’nin başkanlığındaki Sakaryaspor’da başkan vekili olarak görev almıştı.

Editör: Haber Merkezi