Dünyayı etkisi altına alan Koronaviris salgını nedeniyle iki yıldır bayramları sevdiklerimizden uzakta kutladığımızı belirten Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, bu Ramazan Bayramına da Filistin’de Müslümanlara yönelik İsrail’in alçakça uyguladığı saldırılar ve salgın hastalığın devam etmesi nedeniyle içimiz buruk bir şekilde girdiğimizi ifade etti.

SYKD Başkanı Necmettin Kırık yayımladığı Ramazan Bayramı mesajında dünyadaki tüm Müslümanların ilk mescidi olan Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da namaz kılan Filistinli kardeşlerimizi hedef alan İsrail’in alçakça saldırılarını kınadıklarını belirterek; “İsrail işgal güçlerinin dünyanın gözü önündeki bu vahşetine bir an önce dur denilmeli. Mübarek Ramazan ayının manevi güzellikleri arasında masum kardeşlerimizin ölümüne yol açan alçakça saldırılara kayıtsız kalmamız mümkün değildir. İsrail’in Mescid-i Aksa’daki masum insanlara karşı bitmeyen bu şiddetine tüm dünya dur demelidir” dedi.

Mesajında Ramazan Bayramına içimiz kan ağlayarak girdiğimizi ifade eden Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Kırık “İki yıldır olduğu gibi bu bayramda da Yerel Kültür Derneği olarak geleneksel bayramlaşmamızı dijital ortamda çevrim içi olarak gerçekleştireceğiz. Zoom üzerinden bayramın birinci günü SYKD kurucu üyelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz ve halkımızla uzaktan ama gönüllerimiz yakın şekilde bayramlaşacağız. Ramazan Bayramı’nın Sakaryalı hemşerilerimize, milletimize ve tüm İslam alemine barış, kardeşlik, sağlık ve huzur getirmesini diliyoruz. İçimiz buruk bir şekilde herkesin Mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi