Şeyh Halil Türbesi Mevlit ve Kuran okuma programına MHP Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül, Kaymakam Orhan Burhan, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP Meclis Üyeleri, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Okunan Kuran-ı Kerim ve mevlid-i şerifin ardından dualar edildi.
Türbe duvarında Hicri 1327-1396 Miladi (1909-1976) yıllarında yaşamış olan o zamanın Hendek ve Akyazı çevresinin en önemli din âlimlerinden olduğu kabul edilen Şeyh Halil’in türbesinde her yıl kuran ve mevlit okumaları yapılıyor.
Mevlit okumasını tertip eden Puna Ortaköy Muhtarı İsmet Topal ‘’Bu gelenek benim çocukluğumdan beri böyle her yıl yapılıyor Puna Ortaköy Halkı olarak imece usulü herkes katkı yaparak bu cemiyeti yapıyoruz bu geleneği sürdürüyoruz. Cemiyetimize iştirak eden misafirlere teşekkür ederim. Emeği geçen ve katılan herkesten Allah razı olsun’’ dedi.
Şeyh Halil Türbe mevlidi öncesi MHP Sakarya Milletvekili M. Levent Bülbül ve İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu Puna Ortaköy Mahallesinde vatandaşları ziyaret ederek verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti.

Editör: Haber Merkezi