Başkan Özen, din görevlilerinin maske dağıtım konusunda daha başarılı olacaklarını düşündüğünü söyledi. Başkan Özen ayrıca, engelliler için kurulan birimlerin yetersiz ve duyarsız kaldığını dile getirdi.
Özen, “Biz engelliler zaten sosyal yaşama erişimi çok zor olan insanlarız. Devletimiz sağ olsun bu süreçte destek oluyor. Erişimde ihtiyaç duyduklarımız çok farklı. Dolayısıyla vefa grupları ve destek hatları var ama engelli bireylere yetişme konusunda maalesef çok sağlıklı olmuyor. Örneğin maske almak isteyen bir engelli birey bu kurum ve kuruluşlarla iletişim halinde olmak zorunda.”
Ücretsiz maske dağıtım süreci başladığında öneride bulunduğunu hatırlatan Başkan Özen, “Takdir edersiniz ki Diyanet Türkiye’de en organize kurumlardan biri. Her mahallede iki üç cami var ve bunlarda imam ve müezzinler görevli. İmamlar aracılığıyla maske dağıtımı yapılabilir. Halka en yakın yerde olan imamların çok daha organize ve sağlıklı koşullarda bunu gerçekleştirebileceğini düşünüyorum. Bunu yaparken insanları manevi noktada da destekleyeceklerine inanıyorum” dedi. 

[[f:fisiltihaberleri/videos/683395329153139]]

Editör: Haber Merkezi