Laboratuvar ortamında çok sayıda deneme sonucu hurma tozu kullanarak renklendirme başarı sağladıklarını anlatan, Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Omca Demirkol ile birlikte girişimci kadın Fatma İnan, Üniversitenin laboratuvarında yaptıkları ARGE çalışmaları sonucunda şekersiz çikolata yapmayı başardılar.

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Omca Demirkol, hurma tozu veya başka bir meyve tozu ile çikolata üretilebilir. Özellikle hurma gibi yüksek şeker içeren meyvelerin tozlarının çikolata gibi ürünlere kattığınızda kristal şeker katma zorunda kalmazsınız. Dolayısıyla fonksiyonel bir ürün elde etmiş olursunuz.

Çocuklar için daha uygun yani kristal şekerle üretilmiş çikolataya göre hurma gibi sağlıklı antioksidan aktivitesi yüksek olduğu bir meyvenin tozundan elde edilmiş bir çikolatayı sağlık acısından tüketmek daha faydalı olduğunu söyledi.

Girişimci Fatma İnan, “Bu projemi ve diğer projelerimi geliştirebilmem için yatırımcıların desteğini bekliyorum.“En büyük hayalimiz bu ürünün bir gün raflarda satılarak tüketiciye sunulması. Piyasaya çıkması halinde büyük talep göreceğine inanıyoruz" diye konuştu. Çikolatanın ilk tadına bakan, Eğitimci Yazar Neslihan Cebesoy, ürüne tam not verdi.

Editör: Haber Merkezi