Geyve Belediyesi ve SATSO Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde ortaklaşa yürütülen ‘Geyve Yöresindeki Kültürel-Tarımsal Ürünlerin ve El Sanatlarının Değerlendirilmesi ve Bölge Kadınlarının İstihdamı Projesi’ ile kadın eli değen ürünler müşterileri ile buluşmak için gün sayıyor.

AkParti teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in danışmanı Mustafa Kandemir ile Sakarya Toyotasa Hastanesi Müdürü Abdurrahman Kandemir Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya’nın konuğu oldu.

SEYİR TERASINDA KAHVALTI
Konukların Geyve ziyareti Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün adı verilen Seyir Terası ile başladı.Yemyeşil doğası ve Doyumsuz manzarasıyla misafirlerine kadınlar tarafından hazırlanan geleneksel kahvaltı ikramı ile başlayan ziyaret Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ile devam etti.

PROJEDE SONA YAKLAŞILDI
Türkiye’de ilk olan sadece kadınların çalışacağı ve geleneksel yöntemlerle üretim yapacak tesisin ziyaretinde Başkan Kaya misafirlerine sunum yaptı. Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi’nin sosyal bir döngünün parçası olduğunu aktaran Başkan Kaya, “İnşaatımızda sona gelindi.Tesiste geleneksel yöntemler kullanılacak. Sadece kadınlarımız çalışacak. Projemiz yerelden ulusala ilerleyerek Türkiye’de örnek teşkil eden özel bir proje haline geldi. Bu anlamda gururluyuz. Söz konusu projemiz kapsamında girişimciliğinin farkında olmayan kadınlarımızı istihdama ve üretime hazırlamayı amaçlıyoruz. Bu açıdan bizim için çok anlamlı bir çalışmadır. Kadınların günlük hayatlarında yaptıkları sebze meyve yetiştiriciliği, süt, yumurta, bal, pekmez, ekmek, yufka, tarhana, zeytin, zeytinyağı, reçel, konserve, salça, medikal bitki (adaçayı, ıhlamur, kekik, kuşburnu vs.), yöresel ürünler (gıda ve el sanatları) vs. ürünlerin temiz ve doğal gıda başlığı altında ve hak ettiği fiyattan açılacak olan web sayfası ve yapılacak olan satış ofisi vasıtasıyla tüketiciyle buluşturmaktır. Bugün 2000 metrekarenin üzerinde bir üretim ve teşhir merkezi  olan tesisimizi önümüzdeki ay hizmete almayı düşünüyoruz.Başkan Kaya ayrıca  Yetim ve öksüz çocuklarımızın okul harçlıkları buradan elde edilen gelirlerle verilmeye devam edecek.” diye konuştu.

NEHİRDE GONDOL SEFASI
Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, konuklarına son olarak ‘Nehirde gondol sefası’ sloganıyla hayata geçirilen Sakarya Nehri Rekreasyon proje alanını gezdirdi.

Geyve Ayvası’nın markalaşması ve tanıtımlarıyla adını duyuran Geyve’de yapımı tamamlanmak üzere olan Geyve Yöresel Ürünler Üretim Merkezi ve kısa süre önce çalışmalarına başlanan Sakarya Nehri Rekreasyonu ve nehirde gondol yüzdürme proje alanına giden konuklar, yapılan çalışmaları çok beğendiklerini ifade ettiler.

Proje hakkında bilgilendirme yapan Başkan Kaya “Şehrimizin ortasından geçen nehre uzak bakma devrini sonlandırıyoruz. İnsanımız artık nehrin keyfini sürecek. Bölgemizin değerine değer katacak Nehirde gondol keyfi sloganıyla hayata geçirmeyi planladığımız sosyal tesisimiz sadece Geyve’ye veya Sakarya’ya değil Marmara Bölgesi’ne hitap edecek şekilde tasarlandı,dedi

Sakarya Nehri’nde gondolların gezeceği rekreasyon projesi beğenen konuklar, yatırımın hayata geçirilmesiyle oluşacak hareketliliğin ilçeye ve şehre büyük katkı sunacağı fikrinde birleşti.

Editör: Haber Merkezi