Vatandaşların sürekli elektrik ihtiyacının karşılanması, sanayi ve ticari faaliyetlerin de sürekliliğini sağlamak için SEDAŞ işletme bakım ekipleri, SEDAŞ’ın elektrik dağıtım bölgesinde en ücra köşelere kadar hizmet vermek için 3 vardiya sitemiyle 7 gün 24 saat görev başında. SEDAŞ’ın tüm hizmet araçları alarm durumunda anahtar çevirmek üzere hazır bulunuyor. SEDAŞ İşletme Bakım ekipleri yanı sıra, diğer birimler için de alınabilecek ek hizmetlerle ilgili koordinasyon tamamlandı. Yaz döneminde tamamlanan bakım çalışmaları yanında SEDAŞ gerekli diğer önlemlerini de aldı. SEDAŞ SCADA Kumanda merkezinden orta gerilim hatlarındaki elektrik şebekesinde ve trafo indirici merkezlerindeki enerjinin varlığını 24 saat gözetim altında tutuyor. SEDAŞ’ın WFM (Mobil İş Gücü Projesi) ile oluşturduğu koordinasyon merkezinden de sahadaki şebeke operasyon çalışmaları izleniyor ve koordine ediliyor.  

SEDAŞ ısı derecesinin düşmesi ve enerji talebinin arttığı bu günlerde İşletme Bakım operasyon birimlerine, teyakkuzda olunması talimatını verdi. SEDAŞ kar yağışı alan bölgeler başta olmak üzere hava koşullarını dikkate alarak bu sürede vardiyalı çalışan ekipleriyle, 7 gün 24 saat verdiği kesintisiz hizmet görevini,  vatandaşların huzur içinde elektrik kullanımını sağlayabilmeleri için nöbetteki ekipleriyle ve yoğunlaştırarak aldığı önlemleriyle sürdürmeye devam ediyor. Alo 186 SEDAŞ Çağrı Merkezinden gelen ve canlı webchat ile bildirilen elektrik arızaları için de SEDAŞ ekipleri hızla aksiyon alarak gerekli müdahaleleri sağlıyorlar.    

SEDAŞ, görev alanı olan  Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce İllerinde, şehir merkezlerinde  ve  İlçelerde, kırsal alanda elektrik Arıza Bakım ve Onarım hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi amacıyla ekiplerini, araç ve malzeme konusunda gerekli planlama ve organizasyonunu sağladı.

KARDA 30 METRE  YÜKSEKTE ÇALIŞIYORLAR 
Son günlerde özellikle kar seviyesinin arttığı yüksek alanlarda SEDAŞ ekipleri soğuğa da aldırmadan, enerjinin sürekliliği için enerji hatları ve direkler üzerinde adeta komando gibi kar yağışı altında da olsa zorlu arazi koşullarında meşakkatli çalışmalarla arızalara hızla müdahale ediyorlar.   Kar yağışı ile SEDAŞ’ta başta İşletme Bakım ekipleri olmak üzere tüm birimler gerekli desteği sağlamak ve olası enerji kesintilerine kısa sürede müdahale ve en kısa sürede enerji verilebilmesi konusunda, aksamaların olmaması için hazırlar. Acil olarak ihtiyaç duyulabilecek trafo, direk, kablo,  iletken, izolatör ve diğer tüm elektrik dağıtım kuvvetli akım malzemelerinin, SEDAŞ ambarlarında malzeme stokları da aylar önce yapıldı. Takviye olarak göreve alınabilecek hizmet araçları da belirlendi. Dağıtım Varlıkları Grup Müdürlüğü de tüm ekipleri ile beklemede. SEDAŞ  SCADA ve Çağrı merkezleri de operasyonları yönlendirmek için ekiplerle güçlendirildi. SEDAŞ AFAD ile işbirliği yaparken, Valilik Kriz Masaları ile iletişim halinde oluyor. SEDAŞ en öneli paydaşlarından   TEDAŞ ile  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına da bilgilendirme sağlıyor.

Editör: Haber Merkezi