Sapanca Belediyesi, tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl da, Sapanca Belediyesi Kapalı Pazaryeri, Rüstempaşa Camii, Yeni Camii, Cami Cedit Camii ve Buhara Camii’nde yapıldı. Cuma namazı çıkışında yapılan aşure dağıtımını Sapanca Belediyesi Kapalı Pazar Yeri’nde Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Mehmet Kütük, İlçe Emniyet Müdürü Hakan İzmir, Sapanca İlçe Müftüsü Faruk Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Yunus Gümüşel ve yönetimi, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BEŞ FARKLI NOKTADA
Hazırlanan, aşurelerden almak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure programına katılan misafirlere Kaymakam Bilgehan Bayar, Başkan Aydın Yılmazer ve protokol üyeleri elleriyle aşure dağıttı.  Dağıtım esnasında bir konuşma yapan Yılmazer, Muharrem Ayı’nın dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak, “Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır. Bu yüzden bugünün anlamı değerlidir. Bu sebeple beş farklı noktada 7 bin kişiye aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istedik” dedi. Başkan Yılmazer, bu vesileyle tüm Sapancalı halkın aşure gününü kutladı.

MÜFTÜ ÇELİK DUA ETTİ
Aşurelerini Kaymakam Bayar ve Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer’in elinden alan vatandaşlar da teşekkür ederek, bu geleneğin yaşatılmasını istedi. Aşure dağıtımı sonrası İlçe Müftüsü Faruk Çelik tarafından dualar edildi.

Editör: Haber Merkezi