Tarihi İpek Yolu üzerindeki Hacı Atıf Hanı, Fenerli Konağı, Osmanlı ahşap mimarisinin özgün örnekleri, bozulmamış tarihi dokusu, doğası, tahta kaşık ve Taraklı bezinden yapılan hediyelik eşyalarıyla dikkati çeken ilçe, çok sayıda yerli turisti ağırlıyor. 
KORUMA ALTINDA
Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin harmanlanmasıyla oluşturulan, devre mülk sistemiyle işletilen tesisin de yer aldığı Taraklı'ya gelen ziyaretçiler, Kültür ve Turizm Bakanlığınca tescilli 100'ün üzerindeki korumaya alınan tarihi yapıları da gezebiliyor. 
KONAKLAMA SORUNU YOK
Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, ilçede önceden az sayıda butik otelin bulunduğunu fakat termal tesislerin devreye girmesiyle konuklama sorununun çözüldüğünü söyledi.
Tatil dolayısıyla konaklama yerlerindeki doluluk oranının sevindirici olduğunu belirten Pilavcı, "İlçemizde turizm gerçekten bizim isteğimizin üzerinde seyrediyor, bu da bizleri ve esnaflarımızı oldukça sevindiriyor." dedi.
GELEN HOŞNUT AYRILIYOR
Pilavcı, ilçenin çocuklar için de iyi bir yer olduğunu dile getirerek, "Çocuklar büyükşehirlerde okulların bahçelerinde dört duvar arasına sıkışıp kalıyorlar ve böyle güzel yerlere geldiklerinde ise çok hoşnut oluyorlar ve buralarda sokaklarda gönüllerince geziyor, eğlenebiliyorlar. İlçemize gelen yerli turistlerimiz ilçemizin tarihi konaklarını geziyor, alışveriş yapıyor ve mutlu bir şekilde sakin şehrimizden ayrılıyor." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi