Sakarya'da üniversite öğrencisi Razafindramonja, İslam dininin daha iyi anlaşılması için Türkiye'de Sakarya İHH aracılığıyla temin ettiği 50 Fransızca mealli Kur'an-ı Kerim'i, Madagaskar'da yeni Müslüman olan arkadaşlarına ulaştıracak olmanın mutluluğunu yaşıyor.
SAÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 4. sınıf öğrencisi Olivier Nicolas Jean Jacques Razafindramonja ile öğrenci arkadaşları Fayez Fayez ve Soaıb Castole Zayf, ülkelerinde yeni Müslüman olan arkadaşlarının İslam'ı daha iyi anlayabilmelerine yardımcı olmak amacıyla Fransızca mealli Kur'an-ı Kerim arayışına girdi.

Durumu Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği'ne bildiren Razafindramonja, dernek başkanı Engin Sezer'in girişimiyle 50 adet Fransızca mealli kutsal kitap temin etti.

Razafindramonja, Türkiye’de yaşamaktan memnun olduğunu dile getirdi.

Madagaskar'da yeni Müslüman olan arkadaşlarının İslamiyet'i daha iyi anlamaları için İHH'dan Fransızca mealli Kur'an-ı Kerim istediklerini anlatan Razafindramonja, "Ülkemizde çok az Müslüman var, onlara hizmet etmek istiyoruz, bu hepimiz için faydalı. İHH'nın çalışmalarını oralarda görüyoruz, onun için buraya geldik" şeklinde konuştu.

Ülkelerinde Fransızca mealli Kur'an-ı Kerim bulamadıklarını, sadece Arapça olduğunu aktaran Razafindramonja, "Okuduğumuzun mealini göremiyoruz. Medreselerde, camilerde eğitim gören ve henüz yeni Müslüman olmuş olan kardeşlerimize götüreceğim. Medrese ve camilerde bu Kur'an-ı Kerim'leri dağıtacağız. Herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Engin Sezer de öğrencilerin talebini karşıladıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, "Madagaskarlı kardeşlerimiz, burada öncü görevi yapıyor. Buraya yönelik yardım çalışmalarımızı daha da genişletebiliriz. Ülkelerinde sadece Arapça Kur'an-ı Kerim olduğu için yeni Müslüman olan kişilerin anlamadıkları için güçlük çektiklerini söylediler. Bu konuda bizden yardım istediler bizde onlara Fransızca açıklamalı Kur'an-ı Kerim temin ettik ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte Sakarya ve yurt dışında yapacakları yardım çalışmalarına da değinen Sezer; Sakarya içerisinde 2 binden fazla aileye kumanya yardımı yapacağız. Ayrıca Arakan kamplarında zor şartlar altında yaşayan mazlumlara her gün bin kişiye olmak üzere bir ay boyunca toplamda 30 bin kişilik iftar ikram edeceğiz. Somali’de Sakarya İHH olarak açmış olduğumuz yetimhanede kalan çocukların bir aylık sahur ihtiyacını da inşallah hayırseverlerimizin desteği ile biz karşılayacağız. Aynı zamanda Tanzanya’da ihtiyaç sahipleri için kumanya dağıtımı gerçekleştireceğiz şeklinde konuştu.

Ramazanda umut var diyerek sözlerini tamamlayan Sezer, Bereket mevsimi Ramazan için hazırlıklarımız devam ediyor. Salgın tüm dünyada etkisini devam ettirirken ihtiyaç sahiplerinin omzundaki yük de arttı. İHH iyilik kervanı, desteklerinizle, her yıl olduğu gibi bu Ramazan da yükleri hafifletmek ve dertlere derman olmak için yola çıkıyor. Siz de fitreleriniz, sadaka ve zekatlarınızla bu iyilik kervanına katılarak mazlumların sofralarına misafir olabilirsiniz diye çağrıda bulundu.

Editör: Haber Merkezi