Sakarya MEM’in "Bilmekten Yapabilmeye Adım Adım Eğitimde Dönüşüm Süreci" faaliyetleri kapsamında "Özgür bir ortamda becerilerini keşfet, hayallerini görünür kıl, unutma: Her çocuk özeldir." temasına uygun olarak düzenlenen atölye çalışmalarında öğrencilerin duygularına dokunabilmek ve onları yetenekleri doğrultusunda eğlenceli çalışmalara yöneltebilmek hedefleniyor.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen Kültür, Sanat ve Edebiyat Atölyelerinin öğrencilerimizden büyük ilgi gördüğünü belirten İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Öğrenme bilişsel bir süreç olmanın yanı sıra duygusal bir süreçtir ve bizler öğrencilerin duygularına dokunabildiğimiz kadar öğretebiliriz. Neyi, nasıl öğrettiğimiz çok önemli. Uygulamalı olarak yaptığımız dersler teorik derslere göre daha etkili. Atölyeler; çocuğun farklı ifade dillerini kullanabileceği sonsuz fırsatlar sunan, ilgi çekici, merak ve heyecan uyandıran çalışma ortamlarıdır. Zorluklara çözüm aramayı sağlayan, hayal gücünün ve ifade özgürlüğünün geliştiği, yaratıcılığının arttığı ve zamanı doğru kullanmayı öğrendiği yerdir. Bu süreçte atölyelerde yaptığımız derslerle çocuklarımızın duygularına hitap ederek kalıcı öğrenme sağlıyoruz. Çalışmalara katkı sunan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Atölye çalışmalarında öğrencilerle buluşan öğretmen Serap Özpelit Türkoğlu’nun öncülüğündeki "Drama Atölyesi", Hatice Bulut Arslan’ın öğretmenliğindeki "İşaret Dili Atölyesi", Nilüfer Turhan’ın öğretmeni olduğu "Doğrusu Varken Türkçe Atölyesi" çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ettirirken yeni atölyelerle ilgili hazırlıklar sürüyor.

Öğrenci başvurularının devam ettiği, öğretmenliğini Neriman Funda Solak’ın yapacağı "Geri Dönüşüm Atölyesi", Suzan Türk’ün öğretmeni olduğu "Origami Atölyesi", Mustafa Günaydın’ın öğretmenliğindeki "Adabımuaşeret Atölyesi", Nesimi Çelik’in "Osmanlıca Atölyesi", Sevgi Cici öğretmenin "Lezzet Atölyesi" ile Şafak Çam öğretmenin öncülüğündeki "Ritim Atölyesi" öğrencilerle buluşacak.

Editör: Haber Merkezi