FESTİVAL HAVASINDA KAN BAĞIŞI
Yoğun ilginin gösterildiği kampanyada kan bağışı günlerinde adeta bir festival havasında tamamlandı. Kızılay'ın 3 Araç ve 17 personeliyle katıldığı kan bağışı kampanyasında hergün sabah 10.00 ile 19.00 arasında Akyazılı vatandaşlar hem kan bağışında bulunurken hem de sosyal aktivitelerde eğlendi. 5-6-7-8 Nisan 2019 tarihlerinde 4 gün süren kampanya Mehteran Gösterisi, Ney dinletileri, Halk Müziği Konseri ve Halk Oyunları Ekibinin gösterileri, Basketbol yarışmaları, çocuk eğlenceleri, Hacivat Karagöz oyunu, resim ve sanat sergileriyle adeta festival havasında devam etti.

MALAZGİRT RUHU İLE
Akyazı Kaymakamı Yakup Güney, Akyazı’da bütün kesimlerin bir araya gelerek Kızılay’ın kan bağışı etkinliğini gerçekleştirdiğini belirterek, "Burada Malazgirt ruhu ile yola çıktık ve 1071 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Kızılay’ın iyilik güzellik hareketini burada Kızılay ile birlikte yürütmeye çalışıyoruz. Kan bağışı etkinliğinde çok güzel bir katılım var ve ben bu etkinliğe katılarak kan bağışı yapan vatandaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Sakarya Kızılay Şubesi Başkanı Zahit Tiryaki, "Çok güzel bir festival havasında bir gün yaşıyoruz. Burada Türkiye ye örnek olacak bir çalışmaya örnek imza atılıyor. Malazgirt ruhu ile 1071 kahraman sloganıyla yola çıktık. Tüm arkadaşlarımızla birlikte bir şölen havasında etkinliğimiz devam ediyor ve vatandaşlarında kan alma işlemini gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

HASSASİYET GÖSTERİLDİ
Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, “Öncelikle tüm yardımsever halkımıza teşekkür ediyorum. Akyazı Kaymakamlığımız, Akyazı Belediyesi ve Kızılay ile ortaklaşa düzenlediğimiz bu kampanyada tüm sivil toplum kuruluşlarından, meslek odalarına, muhtarlarımızdan tüm kamu çalışan ve idarecilerine ve en büyük desteği veren yardımsever Akyazı halkı gerekli hassasiyeti göstermiş bulunmakta. Kan bağışı kampanyamız festival edasında dolu dolu bir programla, hem kan bağışının önemine dikkat çekip hem de sosyal bir etkinlikle farkındalık oluşturduğumuza inanıyorum. Bundan sonra da düzenli kan bağışı yapalım her zaman birbirimizin yanında olalım” dedi.

1079 ÜNİTE KAN TOPLANDI
4 gün süren ve 1071 kan bağışı hedefi olan kampanya sonucunda 1079 kişi 1079 ünite kan bağışı yaptı. Kan veren vatandaşlara Akyazı Ziraat Odası ikramlarda bulunurken, Orman Müdürlüğü tarafından 1 Kan 1 fidan sloganıyla fidan dağıtıldı. Kan bağışı kampanyasının sonunda Kızılay tarafından Akyazı’da düzenli kan bağışında bulunan bağışçılara madalya ile onurlandırdı.

Editör: Haber Merkezi