Program 4 Mart 2021 Perşembe günü çevrimiçi platformda gerçekleşecek. Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, İbn Haldun Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen kongreye Prof. Dr. Alev Erkilet başkanlık yapacak.

SEKİZ OTURUMDA
Kongre, ekranların tecrübeli sunucusu Beyza Hakan’ın takdimiyle, saat 09.00’da KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın konuşmalarıyla başlayacak. Hemen ardından, alanında uzman isimler 8 ayrı oturumda bildirilerini sunacak.

YENİ DURUM KONUŞULACAK
COVID-19 salgını, bir sağlık problemi olmasının yanı sıra küresel düzlemde birçok değişimi beraberinde getirdi. Salgının, bireysel psikolojiden sosyal hayata, aile düzeninden ekonomik şartlara farklı yansımaları oldu. Bu süreçte insanlık, zaman yönetimi, mutluluk düzeyleri, aile içi şiddet vakaları gibi konularda yeni durumlarla karşı karşıya kaldı. Kamusal ve özel alanın iç içe geçtiği yeni bir süreç başladı. Kongrede bu yeni durum, “Pandemi Sürecinde Kadın” başlığı altında farklı disiplinlerden uzman ve akademisyenlerin sunacağı bildirilerle masaya yatırılacak.
Moderatörlüğünü Prof. Dr. Nuran Yıldırım’ın yaptığı açılış panelinde, Prof. Dr. Veysel Bozkurt “Koronavirüs Salgınının Kadınlar Üzerindeki Etkileri”, Prof. Dr. Alev Erkilet “Pandemi Bağlamında Toplumsal Eşitsizlikler ve Kadın”, Prof. Dr. Burhanettin Tatar ise ‘Ev Metafiziği’ Ve ‘Eve Düşüş’ Sarkacında Kadın” konulu bildirilerini sunacak.

Editör: Haber Merkezi