Bazen en sevdiklerimizin istemeden de olsa kalbini kırıp onları üzmüş olabiliriz. Bu durumlarda onların gönüllerini almak için ne gerekiyorsa yapmak için kara kara düşünürüz. Gerçekten haksız bir şekilde kalp kırdıysak bundan sonra geçen her an sanki o anın etkisindeymiş gibi geçmesi son derece normal. Bu zor dönemlerden kurtulmak için içten bir özür dilemek ve kendimizi affettirmek gerekir.

 

Özür dilemenin en önemli kısmı hatayı kabul etmek ve fark etmektir. Yani ortada bir hatanın olduğunu bu hatanın da sizden kaynaklı olduğunu göstermek sorunun çözümünde atılacak ilk adımdır. Sonrasında yine içten bir özür ile kırılan kalpleri onarmak için elinizden geleni yapabilirsiniz.

 

Özür dilemek için yapılabilecek bir diğer yöntem de tabii ki sürprizler. En çok tercih edilen özür hediyesi her zaman çiçek olmuştur. Kırdığınız kişi eğer ki kadınsa sevdiği taze çiçeklerden oluşan bir çiçek sepeti ile özrünüzü daha şık bir şekilde gösterebilirsiniz.

 

Özür dilemek için kısa bir tatil de planlayabilirsiniz. En sevdiğiniz yerde kısa bir tatil geçirmenizi sağlayacak bir tatil planı yaparak özrünüzü daha kabul edilebilir bir seviyeye getirebilirsiniz. Bu tatilde ne kadar üzgün olduğunuzu ve hatanızı kabul ettiğinizi hatırlatmayı da unutmayın.

 

Unutmayın ki özür dilemek bir erdemdir. Herkes hata yapar ama çoğu kişi bu hatayı kabul etmez. Özellikle bu hatadan etkilenen en çok sevdiğiniz kişilerse gurur yapıp hatayı kabul etmemek ve özür dilememek en yapılacak en büyük hata olur. Siz siz olun, sevdikleriniz yanınızdayken, onları mutlu edebilmek ve kendinizi affettirmek için fazla vakit kaybetmeyin. Kim bilir daha sonra belki de böyle bir vakit bile bulamayacağınız zamanlar gelir ve pişmanlık duygusu kendisini gösterir.

Editör: Haber Merkezi