Brodbeck, “Ben bu hayatı yaşamaya başlamadan önce Ramazan nedir bilmezdim, namazı bilmezdim ve cami nedir bilmezdim. Bu hayatta istediğimiz her şeyi yapma fırsatımız var ve bunu çok güzel değerlendirmemiz gerekiyor” dedi

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Nisan Kültür Sanat Etkinlikleri ‘Fakr’a Övgü’ kitabının söyleşisi ve imza günü programı ile devam etti. İlk olarak Halit Evin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen program daha sonra Faik Baysal Kütüphanesi’nde devam etti. Programa konuşmacı olarak ‘Fakr’a Övgü kitabının yazarı Rabia Brodbeck katıldı.

KOŞULSUZ SEVGİ
Yazar Rabia Brodbeck, “Benim hayat hikâyem Hz. Ömer ile birbirine çok benzemektedir. Şöyle ki Hz. Ömer, Peygamber Efendimizi öldürmeye teşebbüs etmiştir ama Peygamberimizi gördükten sonra bu durumdan vazgeçiyor ve Müslüman oluyor. Benim katil kimliğim yok ama cahil kimliğim vardı. Ama artık Müslümanlık sayesinde her şeyim değişti. Müslüman olduktan sonra hayatımın ne kadar daha iyiye gittiğini gördüm. Ben bu hayatı yaşamaya başlamadan önce Ramazan nedir bilmezdim, namazı bilmezdim ve cami nedir bilmezdim. Öyle güzel bir kapıdan geçtim ki bu kapı beni aldı içine ve oradan hiçbir zaman çıkarmadı. Sahte insan kimliğimden çıktım ve gerçek insan kimliğime büründüm. Bu hayatta istediğimiz her şeyi yapma fırsatımız var ve bunu çok güzel değerlendirmemiz gerekiyor. Oğlum doğduktan sonra bana koşulsuz sevmeyi öğretti. Bana göre gerçek Müslümanlık budur” sözlerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi