Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) kentin içme suyunu garanti altına almak için uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak projeler hayata geçiriyor. Bu kapsamda Taraklı Tuzla Mahallesi’nde 2019’da yaşanan selde zarar gören menfezin altına bölgenin tamamına su ulaştıracak kapasitede içme suyu iletim hattı inşa edildi.

İÇMESUYU VE ULAŞIM AĞI
Dere yatağında, hattın üzerine ise 35 metre uzunluğundaki menfez ve 8 metre genişliğinde bir yol yapıldı. Bu imalat sayesinde Tuzla, Harkköy ve Doğancıl Mahalleleri’ne kesintisiz içme suyu verildi. Ayrıca, ilçenin kırsal bölgeleri olan İçdedeler, Dışdedeler, Tuzla ve Harkköy Mahallesi’ne ulaşım sağlandı. Başkan Ekrem Yüce, projeyle ilgili yaptığı açıklamada Kocaali’den Taraklı’nın mahallelerine kadar şehirdeki tüm bölgelerin kaliteli içme suyuna ve ulaşım ağına kavuştuğunu ifade etti.

“SİL BAŞTAN İNŞA EDİYORUZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Kocaali’nin kırsalından, Taraklı ilçesindeki en uç noktaya kadar tüm mahallelerin en kaliteli içme suyuna ve ulaşım ağına sahip olabilmesi için gayretle çalışmaya devam ediyoruz. SASKİ, kentin her noktasında gelecek yıllara güven altına alan dokunuşlar yapıyor. Tüm bölgelerin içme suyu iletim hatlarını yeniliyor, ulaşım ağlarını sil baştan inşa ediyoruz.

Her noktaya kolayca ulaşım ve tüm bölgelere içme suyunu en güzel şekilde sağlamak için uzun vadeli planlar yapıyor ve uyguluyoruz. Bu kapsamda Taraklı Tuzla’da selin vurduğu menfezi en başından yaptık, dere yatağına ise içme suyu hattı imalatını bitirdik. Bölgemizin içme suyunu garanti altına alan bu projede 8 metre enine, 35 metre boyuna sahip menfez inşa ederek 4 mahalleye ulaşımı sağladık. Sakarya’mıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi