Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İl Başkan Yardımcısı, Mekke’nin Fethi Programı Komisyon Başkanı Muhammed Öztopaloğlu ile AGD İmam Hatip Komisyonu ve Siyer-i Nebi Yarışması Komisyonu Başkanı Ali Ahmet Çelik, 92.1 frekansından yayın yapan Hür FM’in konuğu oldu. Hür Meydan programında gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Engin Arapoğlu’nun sorularını yanıtlayan Öztopaloğlu ve Çelik, derneğin faaliyetleriyle ilgili bilgiler verdi.

SİYER-İ NEBİ
Siyer-i Nebi Yarışması’na değinen Ali Ahmet Çelik, şunları söyledi: “Siyer-i Nebi Yarışması; Peygamber Efendimizin mücadele hayatında, Rabbimizi ve Rabbimizin bizlerden istemiş olduğu Dünyayı en iyi anlayan, anlatan aynı zamanda insanlara bu dünyayı kuran, Liseli Gençlerin de O’nun hayatını en güzel şekilde okuyarak, anlayarak ve yaşayarak nasıl “Yeni Bir Dünya” kurmaları gerektirdiğini öğretmek ve bu mücadeleyi yürütenlerin bir parçası haline getirmek için yapılan yarışmadır. Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar vs. düzenlenecektir.”

MEKKE’NİN FETHİ
31 Aralık 2016 akşamı saat 19.54’te başlayacak Mekke’nin Fethi programıyla ilgili bilgi veren Muhammed Öztopaloğlu ise şöşle konuştu: “31 Aralık Cumartesi gününü 1 Ocak Pazar gününe bağlayan gece Mekke’nin Fethi’nin yıldönümü olarak kutlanacaktır. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde geleneksel olarak düzenlenen fetih kutlamaları bu yıl da ülkemiz genelinde birçok il ve ilçe merkezinde yapılacak olan salon programları ile gerçekleşecektir. Günümüz Müslümanların bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler vardır. Her geçen 6 saniyede bir çocuğun açlık nedeniyle öldüğü, 840 milyon insanın her gece aç yattığı, 1 milyar 250 milyon insanın içme suyundan mahrum olduğu, 2 milyar insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir dünyada yeni fetihlerin yüreklerde sevgiye, merhamete ve adalete giden yolları açması gerekmektedir. Ayrıca yılbaşı eğlenceleri ile toplumsal çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun ve duyarsızlığın tavan yaptığı bir zaman diliminde Anadolu Gençlik erlerinin Mekke’nin Fethi kutlamaları asil bir duruşun tüm dünyaya deklare edilmesidir.”

PROGRAMIN İÇERİĞİ
Öztopaloğlu, programın içeriği ile ilgili ise şu bilgileri verdi: “Programımız Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp ardından Orhan Camii İmam Hatibi Mustafa Aydın hocamızın konuşmalarıyla devam edecektir. Sinevizyon gösterilerinin, mehteran gösterisinin, şiir dinletilerinin ve uluslararası öğrencilerin dilinden İslam Birliğinin anlatılacağı programımız, Siyer-i Nebi yarışmasının ödüllerinin takdimi ve umre çekilişi ile sonlanacaktır. Mekke’nin Fethini coşkulu bir şekilde yaşamak için tüm Sakarya halkımızı programımıza davet ediyoruz.” 

Editör: Haber Merkezi