Sakarya Sivil Toplum Platformu’nun (SASTOP) hazırladığı “Marka şehir Raporu” tamamlandı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan SASTOP Oturum ve Eş Başkanı Av. Önder Döker; “Marka Şehir Sakarya ile ilgili çalışmalarımız  tamamlanmış olup, hazırlanan raporumuz bu hafta içinde Kent Konseyi Başkanımız ve üyeleri ile yapacağımız toplantıdan sonra, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye sunacağız. Raporumuz Valimiz Çetin Oktay Kaldırım ve Adapazarı Merkez, Serdivan, Erenler, Arifiye belediye başkanlarına da takdim edilecektir.” Dedi.


SAKARYA’NIN HAK ETTİĞİ KONUM
Sakarya’nın milyonu aşan nüfusuyla, ülke nüfusunun yüzde 30’unu barındıran Marmara bölgesinde beşinci sırada olduğunu hatırlatan Önder Döker, “Anadolu’nun atar damarı olan, Asya’nın Avrupa’ya bağladığı Tarihi İpek Yolunun geçtiği güzide şehrimiz, maalesef hak ettiği konuma bugüne kadar gelememiştir.
Halkımız Türkiye’nin gayri safi milli hasılasından gereği kadar istifade edememiştir.

Bizler SASTOP olarak şehrimizin yeni belediye başkanımızın çağdaş vizyonumuzu yükseltmek için yaptıkları çalışmalara destek olarak, geçmiş tarihimizden sivil toplum başkan ve uzman üyelerimizin, özellikle şehrin sahibi halkımızın istek ve önerilerini de bu raporumuza ekleyerek sunuyoruz. Ne mutlu Sakaryalı’yız diyene. Valimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın şehrimizin istikbali için yaptığı çalışmalar marka şehir inancımızı arttırmaktadır.” İfadelerini kullandı.


MÜTERCİMLER’E KINAMA 
SASTOP Yönetimi, Erol Mütercimler’in bir televizyon programında Sakarya hakkında hakarete varan sözlerini kınadı. Kınamada; “Erol Mütercimler’in katıldığı bir TV programındaki Sakaryamız ile ilgili ifade ettiği seviyesiz karalamasını esefle kınıyoruz. Söylenecek çok söz var ama bu tür kişiler için zaman ayırmaya değmez. Bu izansız kişiye yazıklar olsun.” denildi.
 

Editör: Haber Merkezi