Ağustos ayında Malazgirt Zaferi’nin 950. yıldönümü etkinlikleri için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrif ettiği, Muş’ta 20-30 Ağustos 2021 tarihleri arasında coşkuyla kutlanan etkinliklere Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy ve Destek Hizmetleri Birimi Şube Müdürü Keramettin Ekinci de katılım sağladı.

ZENGİN İÇERİK

20 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos’a kadar Muş’un Malazgirt ve Bitlis’in Ahlat ilçelerinde eş zamanlı gerçekleşen programlar kapsamında atlı okçuluk, okçuluk, cirit atma, güreş ve geleneksel sporlar yapıldı. Kutlamalarda, yöresel halk dansları, mehteran gösterileri, kökbörü gibi etkinlikler düzenlendi. Anadolu ozanları türkülerini söyledi. 12 ülkenin yemekleri etkinlik kapsamında sergilendi.

RENKLİ ÇADIRLAR

Malazgirt’te kutlamaların yapıldığı 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihî Millî Parkı’na Sultan Otağı ile 16 çadır, Ahlat Millet Bahçesi’ne ise 1071 Sultan Alparslan Otağı ile yazın serin, kışın sıcak olma özelliği bulunan ve keçeden yapılan rengârenk süslemeleriyle dikkati çeken 50 çadır kuruldu. Asırlarca yörede barınma amacıyla kullanılan ve bugüne ulaşan çadırların üzerindeki motifler, sahiplenmeyi, özgürlüğü ve kucaklaşmayı temsil ediyor.

RUHLARI ŞAD OLSUN

Malazgirt’te yapılan programa katılan İl Müdürü Özsoy; “Bu şanlı zaferin yaşandığı toprakları herkesin görmesini umut ederim. Programlar kapsamında gurur verici etkinliklere şahit olduk, hem tarih yaşadık hem millet bilinci oluşturduk. Malazgirt Zaferinin 950'nci yıldönümünde büyük Hakanımız Sultan Alparslan'ı rahmet ve minnetle yad ediyorum. Kanlarıyla destan, cesaretleriyle tarih yazarak bize vatan bırakan tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi