Köpek dostlarımız için her şeyin en iyisi olsun isteriz. Bu yüzden de onlara herhangi bir şey alırken çokça araştırma yaparız. Onların mamasından, bakım ürününden, zevklerine kadar en iyisini sağlamak bizim sorumluluklarımızdandır. Köpeklerin ihtiyaç duyduğu en temel şey mamadır fakat köpeklerin sosyal hayatlarında tasma oldukça fazla önem taşımaktadır. Hatta köpek ve tasma kombinasyonu köpek sahipleri tarafından farklı şekillerde en çok aratılanlar arasındadır. Bizde bunun üstünde durarak sizler için bu yazıyı hazırladık.

Köpek tasması seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şeyler köpeğinizin cinsi, boyu ve kilosu gibi en temel şeyler olmalıdır. Her köpek cinsi için ve her yaştan köpek için özel üretilmiş tasmalar bulunmaktadır. Küçük cins bir köpeği büyük cins köpek tasmasıyla gezdiremeyip eğitemeyeceğiniz gibi tam tersi durumda büyük bir cins köpeği de küçük cins köpek tasmasıyla gezdiremeyip eğitemezsiniz. Böyle bir durumda boyunlarına zarar verme olasılığınız olabilir. Bu yüzden köpeklere zarar vermeden kontrol etmek için onların vücut yapısına ve cinsine uygun tasma almak en sağlıklısı olacaktır.

Sevimli dostunuz için köpek tasması satın alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konu da köpek tasmasının hangi materyalden oluştuğudur. Köpeklerinizin derisini ya da tüylerini aşındırmayacak materyalde tasmalar seçmeniz daha doğru olacaktır. Köpek tasmaları genellikle köpekleri gezdirmek ve eğitmek için kullanılmaktadır ve oldukça gerekli bir aksesuardır. Lüks ve şekil olarak bakılsa da önceliğinin sorumluluğumuzda olan köpeklere en iyisini sunmak olduğunu unutmamak gerekir. Köpeğinizin cinsine, boyuna, kilosuna ve tüy yapısına uygun tasma seçmek onların sağlıkları için oldukça önemlidir.

Köpek tasması seçilirken, köpek boyun tasması ve köpek göğüs tasması arasında çok fazla kalınıyor, birazda onların avantaj ve dezavantajlarından bahsedelim. Öncelikle burada da köpeklerin cinsi boyu ve kilosu oldukça önem taşımaktadır. Örneğin küçük cins bir köpeği boyun tasmasıyla gezdirebilirsiniz fakat büyük bir köpeği boyun tasması ile gezdirmek pek doğru olmayacaktır. Köpeğinizin sizi farklı yerlere çekiştirdiğini ve bunu boyun tasması varken yaptığını düşünürseniz bu durum köpeğinizin boynuna çok fazla baskı yapabilir ve zarar verebilir.

Yavru Köpeklere Tasma Takılır Mı?

Yavru köpeklere tasma takmak tabii ki zorunlu değildir, bu bir tercih meselesidir. Yavru köpeklere tasma takmakta bir problem yoktur fakat nasıl takma taktığınız oldukça önemlidir. Öncelikle köpeğinizin aşısının yapılmış olması gerekmektedir. Sonrasında tercih edilen tasmanın kesinlikle metal boğma ya da zincir bir tasma olmaması gerekmektedir. Burada tercihinizi tokalı bir tasmadan yana kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken diğer bir unsurda tasmayı taktıktan sonra köpeğin boynu ve tasma arasına iki parmağınızın rahatça giriyor olması gerekmektedir. Ve bu işlemi yaparken onu rahatsız etmeden oyu oynuyormuşçasına yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır. En başlarda çıkarmaya çalışsa da köpeğiniz yavru köpek tasması kullanmaya zamanla alışacaktır. Son olarak da köpekler insanlara nazaran çok çabuk büyüdükleri için tasmanın sıkılığına dikkat edilmeli ve köpeğin büyümesiyle birlikte tasma sıkılığının da bollaşması gerekmektedir.

Köpek Tasması Çeşitleri ve Fiyatları

Piyasada çok fazla seçenekte binlerce tasma bulunmaktadır. Bunlara köpek boyun tasması, köpek göğüs tasması, köpek gezdirme tasması örnekler verebiliriz. Fakat sadece göğüs tasması bile içinde birçok farklı tasma çeşidi bulundurmaktadır. Sentetik tasma, deri tasma, zincir tasma, dokuma tasma gibi birçok örnekte verebiliriz. Küçük ırk köpek tasması ve büyük ırk köpek tasması diye en temel şekilde de bölebiliriz. Yine bunlarında altında farklı materyallerden oluşan birden çok tasma bulunmaktadır. Bunların yapıları köpeğiniz için önemlidir (alerji, kaşıma, dökülme gibi). Köpeğinizin isminin ve sizin adresinizin yazdığı isimli köpek tasmaları da vardır. Ya da köpeğinizi pirelerden koruyan köpek pire tasması bile mevcuttur.

Köpek tasması fiyatları, tasmaların boyuna ve yapısına göre farklılık göstermektedir. Çok pahalı miktara sağlıksız bir tasma da bulunabilir, uygun bir miktara sağlıklı tasma da bulunabilir. Her bütçeye uygun köpek tasması bulunmaktadır. Size kalan köpeğiniz ve bütçeniz için en doğru göğüs tasmasını bulmaktır.

Editör: Haber Merkezi