Köpek mamaları, sevimli dostunuzun sağlığı ve fiziksel gelişimi açısından önemlidir. Kaliteli mamalara yatırım yaparak dostunuzun sağlıklı büyümesini ve genel vücut sağlığını korumasını sağlayabilirsiniz. Köpek maması alışverişinde güvenilir yerlerden alım yapmalı ve en kaliteli markaların ürünlerine odaklanmalısınız. Köpek maması satın alacaksanız, pet shop ZOO’yu güvenle tercih edebilirsiniz.

Köpek Maması Çeşitleri

Köpek mamaları çeşitli form ve türlerde üretilir. Bir köpek maması seçimi köpeğinizin sağlığı söz konusu olduğunda son derece önemlidir. Farklı köpek maması türleri arasından bir seçim yaparken çeşitli detayları göz önünde bulundurmanız önem arz eder. Öncelikle köpek maması seçiminde dostunuzun ihtiyaçlarına odaklanmalısınız.

Köpeğiniz yaşlı ise ona yaşlılar için formüle edilen mamalardan almanız gerek. Yaşlı köpek maması seçiminde olduğu gibi yetişkin ve yavrular için de aynı hassasiyeti göstermelisiniz. Yani köpeğiniz yetişkin veya yavru ise ona uygun olan mama formüllerinden seçmeniz gerekmektedir.

Bir mama alırken ürünün tazeliği de oldukça önemli bir konudur. Mamanın taze ve sağlıklı olması gerekmektedir. Bu nedenle de besin bileşenleri açısından zengin olan mamalara yoğunlaşmalısınız. Bir köpek maması alırken ürünün içindekiler kısmına göz atmayı unutmamanız gerekiyor. Kaliteli ve besinsel açıdan yoğun olan bir mama protein, sağlıklı yağ, vitamin ve mineral yönünden tam ve dengeli olmalıdır.

Kuru Köpek Maması

Köpek maması söz konusu olduğunda en çok tercih edilenlerden biri de kuru köpek maması olur. Bu tarz mamalar köpeklerin genel sağlığı ve büyümesi bakımından oldukça önemlidir. Kuru mamanı besin maddelerinden zengin olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sebeple de alım sırasında mamanın içindekiler alanına bakmayı unutmamalısınız.

Tam ve dengeli olarak formüle edilen kuru köpek mama, dostunuzun genel sağlık ihtiyaçlarına hitap edecektir. Kuru mama farklı aromalarda üretilir. Tavuklu, biftekli, narlı, meyveli, balıklı ve sebzeli olmak üzere daha çok çeşitli kuru mamalar bulabilirsiniz. Bunlar arasından tercih yaparken, ürünün dostunuzun damak tadına uygunluğunu da unutmamalısınız. Köpeğinize lezzetli mamalar sağlamanız onu mutlu edecektir.

Kısırlaştırılmış bir köpeğiniz varsa ona uygun mama seçtiğinizden de emin olmalısınız. Aynı şey yaşlı, yavru ve yetişkinler için de geçerlidir. Dostunuzun yaşına ve özel durumuna uygun olan mamalardan alarak sağlıklı beslenmeyi garanti edebilirsiniz.

Açık Köpek Maması

Kuru mamanın açık formu olan açık köpek maması, köpek sahipleri tarafından sıklıkla tercih edilir. Bunun en büyük nedeni ise mamanın ekonomik oluşudur. Toplu mama alımında ekonomik bir seçenek arıyorsanız, siz de açık mamaları tercih edebilirsiniz. Ancak açık mama alımında güvenilir pet shop’lardan alım yapmanız son derece önemlidir. Çünkü tazelik bu mama türünde önemli bir detaydır. Açık köpek maması satın almak istiyorsanız ZOO’daki ürünlere göz atabilirsiniz.

Konserve Köpek Maması

Köpeklerin beğenerek tükettikleri mamaların başında konserve köpek maması çeşitleri geliyor. Bu mamalar hem leziz bir seçim olarak öne çıkarken hem de köpeklerin sağlığını optimal düzeyde destekliyor. Nedeni ise konserve mamaların sıvı açısından zengin olmasıdır diyebiliriz. Konserve mamalar farklı aromalarda üretilir. Köpeğinize hitap eden bir lezzet seçtiğinizden emin olmalısınız.

Konserve köpek maması da tıpkı kuru mama gibi farklı yaş gruplarına hitap eder. Yavru bir köpek için konserve mama alacaksanız, ürünün yavrular için üretilen bir konserve mama olduğundan emin olmalısınız. Bununla birlikte konserve mama alırken ürünün son tüketim tarihine de bakmanız gerek. Bu sayede köpeğiniz için sağlıklı mama sağlamış olursunuz.

Köpekler için konserve mama alırken ürünün içindekiler bölümüne bakmayı da unutmamalısınız. Besleyicilik yönü kuvvetli olan konserve mama besinsel açıdan zengin, tam ve dengeli bir mamadır. Bu detayı da hesaba katarak dostunuz için protein, vitamin, sağlıklı yağlar ve mineral çeşitleri bakımından yoğun olan konserve mama türlerini seçmelisiniz.

Yaş Köpek Maması

Piyasada yaş köpek maması olarak geçen mamalar esasen konserve mamalardır. Bu mamaların sıvı oranı bir hayli yüksektir. Sıvı oranı bakımından zengin olan yaş mamalar köpeğinizin başta böbrek ve sindirim fonksiyonları olmak üzere genel vücut sağlığına katkıda bulunur. Düzenli olarak yaş mama tüketimi köpeklerin sağlığı ve gelişimleri açısından önem arz eder. Dostunuzun, mamasından yeteri kadar fayda elde etmesi açısından mamanın kaliteli, dengeli ve tam olması önemlidir. Bu nedenle de bir yaş mama alırken ürünün içindekiler alanına göz atmayı ihmal etmemelisiniz.

Ödül Köpek Maması

Köpeklerin severek tükettiği bir diğer mama çeşidi de ödül mamalar oluyor. Ödül köpek mamaları en çok da eğitim sürecinde köpeklere destek oluyor ve eğitimin etkinliğini teşvik ediyor. İdeal bir ödül mama besin maddeleri açısından zengin olmalıdır. Buna ek olarak dostunuzun tüketebileceği bir boyutta olmalıdır. Bu mamaları sevimli dostunuza aşırı vermemeye de dikkat etmeniz lazım.

Editör: Haber Merkezi