Yurt içi ve yurt dışı pazarlar için, yılda 130.000 ton ürün işleyen Fide, Türkiye'nin verimli topraklarında yetişen sebze ve meyvelerin en tanseini kullanarak doğal hali ve geleneksel yöntemlerle konserveleştirmektedir.

Fide konserve, Tesco, Asda, Safeway ve Sainsbury's gibi zincir marketlere özel üretim yapmakta ve aynı zamanda ISO, BRC ve HACCP belgelerine sahiptir.

Fide Ürünleri

Merkez ofisi İstanbul'da bulunan Fide, yurt içi ve yurt dışına özel üretim yaptığı ürünleri büyük marketlere satışa sunmaktadır.

Fide'nin ürünleri arasında;

  1. Çorbalar
  2. Domates Salçası
  3. Biber Salçası
  4. Domates Ürünleri
  5. Sebze Ürünleri
  6. Deniz Ürünleri ( Ton balığı)
  7. Paça, İlikli Kemik Suyu, tavuk Suyu
  8. Közlenmiş Ürünler
  9. Haşlanmış Ürünler
  10. Hazır yemekler
  11. Meyve ürünleri bulunmaktadır.

Fide geniş ürün yelpazesi ile 67 ülkeye ihracat yapmaktadır.

Salça Nasıl Korunur?

Yemeklerde sık kullanılan malzemelerden bir olan salça, genellikle sıcaktan ya da başka nedenlerden çok çabuk bir şekilde bozulmaktadır. Salçalar kavanozlarda ya da teneke kutularda satışa sunulmaktadır. Açıldıklarında ev ortamında korunması gerekmektedir. Ev koşulları salçanın küflenerek bozulmasına neden olmaktadır.

Bu durumda marketten alınan salçaların öncelikle kuru ve serin bir yerde saklanması gerekmektedir. Alınan teneke kutu salçalar, hemen cam kavanoza aktarılarak üzerine bir miktar zeytinyağı dökülmelidir. Zeytinyağı salça üzerinde donarak salçanın küflenmesini önlemektedir.

Aynı şekilde sonuç almanın bir başka yolu da margarin eriterek salçanın üzerine dökmekten geçmektedir. Yemeklerde salça kullanılacağı zaman tahta kaşık ile kavanozdan alınmalı, daha sonra üzeri tekrar tahta kaşık ile düzeltilmelidir.

Ayrıca salçanın buzdolabında saklanması da doğru bir yöntem değildir. Bunun sebebi ise buzdolabına konan salça donmakta ve dışarı çıkarıldığında sıcak ortama geçmekte ve sulanmaktadır. Bu durumda salçanın bozulmasına neden olmaktadır.

Salçalar küçük cam kavanozlarda kuru ve serin yerlerde saklandığında daha uzun ömürlü olmaktadır.

Hazır Yemekler Fide İle Bir Başka!

Hazır yemekler günlük yaşamda kurtarıcı bir önem taşımaktadır. Fide hazır yemekler ise, müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak ve sağlıklı ürünler sunmak amaçlı üretilmektedir. Hazır yemeklerin içindeki tüm sebzeler dalından koparıldığı günkü gibi tazeliğini ve besin değerlerini koruyarak üretilmektedir. Fidenin hazır yemekleri katkısız, doğal ve evde pişirilen yemekler kadar besleyici olmaktadır. Vitamin ve mineraller açısından oldukça zengin olan Fide hazır yemekler, diyet yapanlara yardımcı olmaktadır.

Fide Deniz Ürünleri: Ton Balığı

Deniz ürünleri olarak Fide, sadece ton balığı konservesi satışı yapmaktadır. Fide mevsiminde tutulmuş orkinos (Ton Balığı) balığı son teknoloji makinelerle temizlenerek, pişirilmekte ve konserve haline getirilmekte müşterilerinin beğenisini sunulmaktadır. Konserve ton balıkları katkısız ve doğal olarak 80 gr, 160 gr ve 1705 GR'lık teneke kutularda satışa sunulmaktadır.

Editör: Haber Merkezi