Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Gönüllülük Federasyonu ve Uluslararası Damla Gönüllüleri Derneği’nin yürütmekte olduğu “Komşum Projesi” kapsamında başta Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtları olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları yemekhanelerinde yemek dağıtımı sonunda tüketilmemiş olan yemekleri, talep edenlere ulaştırmayı amaçlıyor.
Bu kalan yiyecekler saat 22.30’dan sonra hijyen şartları ve muhafaza hassasiyeti gözetilerek yurtlardan alınarak karıştırılmadan ayrı ayrı paketlenerek gönüllüler tarafından araçlara aktarılıyor. Gerekli önlemler alınarak paketlenen ve muhafaza edilen yiyecekler, istenilen yerlere yine gönüllü öğrenciler tarafından ulaştırılıyor. 
Türkiye Gönüllülük Federasyonu’nun yürütmekte olduğu Komşum projesi öncesinde Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri, konunun uzmanı kişilerce yapılan sunum ile bilgilendirildiler. GSB Sakarya Yurt İdare Şube Müdürü Nuri Alkan, İl Müdürlüğü olarak bu önemli projeye sahip çıkacaklarını hem israfı önleyecek, hem de bu konuda öğrencilerin duyarlılığını arttıracaklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi