Evde kullandığınız elektrik enerjisi her ay fatura gideri olarak bütçenize yansıyor. Kullandığınız elektriği minimuma çekmeniz durumunda elektrik faturanızda da belirgin bir düşüş meydana gelecektir. Peki, evde uygulayabileceğiniz basit enerji tasarrufu yöntemleri neler? Etkili ve bir o kadar da kolay olan tasarruf önerilerine hemen göz atmaya başlayın.

* Buzdolabını doğru yerde konumlandırmanız en önemli tasarruf yöntemlerinden biridir. Güneş görmeyen ve aynı zamanda hem yanları hem de arkası hava alan bir yere koymanız durumunda buzdolabının tükettiği elektrik enerjisi daha düşük olacaktır.

* Çamaşır makinesi ve bulaşık makinesini tamamen dolmadan çalıştırmayın. Özellikle çamaşır makinelerinin kaç kg yıkama kapasitesine sahip olduğunu bilmeli ve tamamen dolduktan sonra çalıştırmalısınız.

* Ocağınızı kullanırken tencere ile uygun büyüklükte olanı seçin. Bu sayede elektrikli ocakların kullandığı enerji miktarını da düşürmüş olacaksınız.

* Su ısıtıcısına sadece kullanacağınız kadar su ekleyin. Bir bardak sıcak su için su ısıtıcısını suyla doldurmak gereksiz enerji tüketimlerinin başında geliyor. İhtiyacınız kadar su ısıtmayı bir yaşam alışkanlığına dönüştürebilirsiniz.

* Evdeki tüm ampulleri enerji tasarrufu sunan ampullerle değiştirin. Enerji tasarruflu ampuller aylık aydınlatma giderlerinizin ciddi oranda düşmesini sağlar.

* Klimayı normal oda ısısı ayarında kullanmak da enerji tasarrufunun en etkin yöntemlerinden biridir. Normal oda ısısı ayarı ise 21 – 22 derece dolaylarındadır. Hızlı bir şekilde odanın ısınmasını ya da serinlemesini sağlamak için ayarı sürekli olarak değiştirmeniz klimanın daha fazla elektrik enerjisine ihtiyaç duymasına yol açar.

* Ütü evde kullandığınız aletler arasında en çok elektrik kullananlardan biridir. Ütünün ideal ısıya ulaşmasının ardından ütü işleminin bitmesine akın fişini çekmeniz de etkin bir tasarruf yöntemi olabiliyor.

* Şarj aletlerini fişte takılı bırakmayın. Telefon ya da tabletleri şarj etmiyor olsa da fişte takılı kalan şarj aletleri az da olsa elektrik kullanmaya devam eder. Bu nedenle gereksiz bir enerji tüketimi söz konusu olur.

Elbette evde uygulayabileceğiniz basit enerji tasarrufu yöntemleri sadece bunlarla sınırlı değil. Daha fazla bilgi almak için Enerjisa internet sitesine tıklayabilirsiniz. Aynı zamanda fatura ödeme işlemlerinin de bu internet sitesi üzerinden pratik bir şekilde yapılması mümkün olabiliyor.

Editör: Haber Merkezi