Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, İlçe genelinde devam eden sıcak asfalt çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar “Kocaali Belediyesi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir özveri örneği göstererek, iş birliği halinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, sıcak asfalt çalışmalarının yapılacağı bölgelerin asfalt öncesi alt yapı çalışmalarını hazırlıyor, ardından Büyükşehir yol şube ekipleri sıcak asfalt çalışmalarını tamamlıyor” dedi.

BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ
Sözlerine devam eden Başkan Acar “Kırsal Mahallerimizde geçmiş yıllardan gelen büyük bir asfalt sorunumuz var.  Son olarak, 17-18 Temmuz 2019 tarihlerinde yaşanılan sel felaketinden sonra, Yalpankaya, Görele, Köyyeri, Tangaz, Karalar hattı neredeyse kullanılamaz hale gelmişti. Bu arterler, Vatandaşlarımızın; Mahalleden Mahalleye, Mahalleden İlçeye ulaşımını sağlayan önemli bir geçiş güzergâhıdır.  Bu bölgede ilk olarak, acil ihtiyacı karşılamak için 10-12 km’lik sıcak asfalt serimininde İlçe Belediyemiz taşın altına elini koyacak, Büyükşehir Belediyemiz gereğini yapacaktır. Böylece bölgedeki sıkıntıları bir nebze olsun gidermiş olacağız” dedi.  

KOZLUK- AYDOĞAN YOLU
Başkan Acar “Daha öncede ifade ettiğim gibi, 17-18 Temmuz 2019 Yılında Melen havzasında metrekareye 176 Kilo yağış düşmüş, aşırı yağışın meydana getirdiği selden dolayı, Sakarya ve Düzce’yi birbirine bağlayan Bezirgân Köprüsü yıkılmıştı.  Kocaali Belediyesi olarak talebimiz üzerine, Ak Parti Genel Başkan Yardımcımız ve Sakarya Milletvekilimiz Sn. Ali İhsan Yavuz’un girişimleriyle; Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerimiz bölgede incelemelerini tamamladılar, projelerini tamamladılar.  Bezirgân ve Maden Deresi için ihale çalışmalarına başlanıldığının bilgisi bizimle paylaştılar.  Köprü  yapım işi belli bir zamanı alacağından, Vatandaşlarımızın alternatif güzergâh ihtiyacını karşılayacak olan Kozluk-Aydoğan yolunu bir an önce tamamlamak istiyoruz”

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Yapılan çalışmalarda bizleri  sabırla bekleyen tüm hemşehrilerimize gönülden teşekkür ediyoruz diyen Başkan Acar  “ Geçen yıl yapılacak olan fakat olumsuz hava şartlarından dolayı başlanamayan  Hızar Mahalle- Selahiye- Gümüşoluk Mahallelerini bir birine bağlayan 8800 metrelik arterde sıcak asfalt çalışmalarına başlandı. Ekiplerimiz buradaki çalışmanın ardından Sahil bölgemizde 3 km’lik Fatih Sultan Mehmet Caddesinde asfalt çalışmalarına devam edecek” dedi . Başkan Acar, “Küplük-Açmabaşı- Karapelit yolu, Selahiye bağlantısında sıcak asfalt serim çalışmaları için  Büyükşehir Belediyemizle görüşmemiz devam ediyor” diye konuştu. Sözlerine son veren Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar “Bu süreçte, bizleri arayan, sabırla bekleyen tüm hemşehlerimize, Mahalle Muhtarlarımıza, Ekiplerimize, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ekrem Yüce ve ekibine çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi